Πολύτιμα καρύδια

karidia

Ο καρπός της καρυδιάς μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Για τον λόγο αυτό θεωρείται ότι τονώνει τις πνευματικές λειτουργίες, ενώ παράλληλα αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η νόστιμη ψίχα των «σκληρών καρυδιών» αποτελεί πράγματι ένα από τα πιο ωφέλιμα και υγιεινά σνακ τα οποία όμως θα πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β, Α, Κ, Ε, περιέχουν τα ωφέλιμα ωμέγα 3, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα και πολύτιμα μέταλλα όπως χαλκό, κάλιο, σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Τα καρύδια, αν καταναλωθούν, έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Επιπλέον, βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και ενισχύουν την άμυνα προς διάφορες νεοπλασματικές ασθένειες που μπορεί να απειλήσουν τον οργανισμό μας. Παράλληλα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου εμποδίζοντας την εμφάνιση διάφορων νευρολογικών παθήσεων και ενισχύουν την υγεία των οστών.

Η εποχή των καρυδιών είναι ο Νοέμβριος. Σε λίγο καιρό, λοιπόν, επιλέξτε καρύδια με ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα χωρίς σκουρόχρωμες κηλίδες και ρωγμές, και να έχουν βάρος. Όταν είναι με το κέλυφός τους φυλάσσονται σε δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και καθαρισμένα μέσα σε δοχεία, κλεισμένα αεροστεγώς. Για εύκολο καθάρισμα των πολύτιμων… καρυδιών χρησιμοποιήστε έναν καρυοθραύστη.

Προσοχή χρειάζεται όσοι είναι αλλεργικοί στα καρύδια, καθώς θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωσή τους. Εκτός από σνακ, ο υπέροχος αυτός καρπός της φύσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε γλυκά τόσο για γέμιση όσο και για γαρνίρισμα, αλλά και μέσα στις πράσινες σαλάτες. Ένα ιδιαίτερα αγαπητό και υγιεινό επιδόρπιο είναι το γιαούρτι με μέλι και καρύδια.

flowmagazine.gr

Share

Be the first to comment on "Πολύτιμα καρύδια"

Leave a comment

error: