Ποια προβλήματα υγείας δείχνουν τα νύχια μας;

nyhia

nyhia Μερικοί τα περιποιούνται άλλοι πάλι τα «τρώνε» (ονυχοφαγία). Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι τα νύχια είναι καθρέπτης της υγείας. Μάλιστα προβαίνουν σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας μας. Μάθετε να ερμηνεύετε τα ύποπτα συμπτώματα!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία δερματολογίας τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3,5 χιλιοστά ανά μήνα ενώ οι λευκές κηλίδες δεν υποδεικνύουν ανεπάρκεια ασβεστίου.

«Η ανεπάρκεια του ασβεστίου προκαλεί λευκές κηλίδες στα νύχια, μία κατάσταση που ακολουθείται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου». Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς μύθους.

Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά σημεία είναι συνηθισμένα, αβλαβή και δεν δείχνουν καμία συγκεκριμένη ανεπάρκεια βιταμίνης. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για σημάδια κάποιου παλαιότερου τραύματος στην επιφάνεια του νυχιού που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και κάτω από το δέρμα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες της  Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας η ονυχοφαγία είναι μία κοινή νευρική συνήθεια.

Μάλιστα, η ονυχοφαγία είναι η πιο κοινή «νευρική συνήθεια» σύμφωνα με το WebMD, η οποία ακολουθείται από άλλες συμπεριφορές, όπως το στρίψιμο ή το τράβηγμα των μαλλιών, το τρίξιμο των δοντιών κ.λπ.

Περίπου τα μισά από τα παιδιά μεταξύ 10 και 18 ετών δαγκώνουν τα νύχια τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν μόνοι τους στην ηλικία των 30.Ενώ το δάγκωμα των νυχιών είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο (αν και ανθυγιεινό), μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρονται στην ονυχοφαγία ως ένα είδος ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

 

Madata.gr

Share

Be the first to comment on "Ποια προβλήματα υγείας δείχνουν τα νύχια μας;"

Leave a comment

error: