Οι πιο εκτενείς άδειες είχαν δοθεί στους Βρετανούς
Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε 7.000 εθελοντές από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Τουρκία για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κατάθλιψης.
Συνολικά, το 20% των ερωτηθέντων διαγνώστηκαν με κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικών διαγνώσεων καταγράφηκαν στη Βρετανία (26%) και τα χαμηλότερα στην Ιταλία (12%).
Μεταξύ των εθελοντών που είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη, οι Γερμανοί (το 61%), οι Δανοί (το 60%) και οι Βρετανοί (το 58%) ήταν αυτοί που χρειάστηκαν αναρρωτική λόγω κατάθλιψης, ενώ οι λιγότερες αναρρωτικές δόθηκαν στους Τούρκους (στο 25%).
Το οικονομικό κόστος της κατάθλιψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε υπολογιστεί το 2010 σε 92 δισεκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να αντιστοιχεί στην χαμένη παραγωγικότητα λόγω αναρρωτικών αδειών ή αδυναμία διεκπεραίωσης των επαγγελματικών καθηκόντων.
Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως κατά μέσον όρο οι πάσχοντες είχαν πάρει 36 ημέρες αναρρωτική άδεια λόγω κατάθλιψης. Οι πιο εκτενείς αναρρωτικές είχαν δοθεί στους Βρετανούς (μέσος όρος: 41 ημέρες) και οι πιο σύντομες στους Ιταλούς (23 ημέρες).
Ωστόσο, ο ένας στους τέσσερις εθελοντές παραδέχτηκε πως κρύβει από τον εργοδότη του ότι πάσχει από κατάθλιψη, με τον έναν στους τρεις να εξηγούν πως φοβούνται ότι αν το πουν, θα χάσουν τη δουλειά τους.
Be the first to comment on "Πληθαίνουν οι αναρρωτικές λόγω κατάθλιψης"