Πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς. Δίνουν φάρμακα επί πιστώση οι φαρμακοποιοί

EOPYY_plhrwmh_iatrwn

Oλοκληρώθηκε η αποπληρωμή των πρώτων 2.000 ιατρών ενώ μέχρι την Μ.Τετάρτη θα έχουν αποπληρωθεί όλοι οι γιατροί που έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των δικαιολογητικών δαπάνης για τους δύο πρώτους μήνες του έτους,τονίζει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, για όσους γιατρούς δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής τους προς τον ΕΟΠΥΥ.

Μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ.Γεράσιμος Βουδούρης με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, ανακοινώνει ότι τα συμβεβλημένα εργαστήρια με τον ΕΟΠΥΥ θα αποπληρωθούν στις 30 Απριλίου για τις δαπάνες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.
Αύριο θα ανακοινωθούν σαφείς οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων δαπάνης, βάση των οποίων θα γίνει και η αποπληρωμή.

Ο κ. Βουδούρης μετά την σημερινή συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου, εκτός από την αποπληρωμή για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο να γίνει και η αποπληρωμή των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2011. Στόχος μας είναι η ομαλή συνεργασία με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων”.

Εντωμεταξύ, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, εκτελούν κανονικά τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Η σταδιακή πληρωμή μέρους των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ), καθώς και η ευαισθησία του κλάδου απέναντι στους ασφαλισμένους λόγω εορτών, μας οδήγησε στην ανωτέρω απόφαση.
“Ευελπιστούμε να δείξει αντίστοιχη ευαισθησία απέναντι στον κλάδο και η πολιτική ηγεσία του τόπου, εξοφλώντας όλες τις οφειλές των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων, για τα οποία εξακολουθούμε την άρση της πίστωσης (ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)”, υποστηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών και Πειραιά.

Πηγή: ygeianews.gr

Share

Be the first to comment on "Πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς. Δίνουν φάρμακα επί πιστώση οι φαρμακοποιοί"

Leave a comment