ΠΙΣ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για αποκλειστική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας

pif

pifΣτην ίδια ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρεται στο θέμα των επίορκων προειδοποιώντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και χαρακτηρίζοντας «απαξιωτική» την αναφορά του υπουργού Υγείας ότι «ιατροί τα πιάνουν».

Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ, καθώς και του σχετικού νόμου, για την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, ζητάει εκ νέου από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει τη θέση του για «συνταγογράφηση και της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου, παράλληλα με τη δραστική ουσία, τόσο στα σχόλια της συνταγής, όσο και στο βιβλιάριο του ασθενούς», τονίζοντας «ότι είναι καιρός να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ώστε κανένα φάρμακο να μην χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή» και πως θα σταθεί στο πλευρό κάθε ιατρού που «με οποιοδήποτε τρόπο απειληθεί στην ελεύθερη έκφραση της ιατρικής του λειτουργίας».

 

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος αναφέρεται στο θέμα των επίορκων προειδοποιώντας πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και χαρακτηρίζοντας «απαξιωτική» την αναφορά του υπουργού Υγείας ότι «ιατροί τα πιάνουν».

 

«Θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε το κύρος του ιατρικού κόσμου, ζητώντας να επιληφθεί της διερεύνησης για όλα τα πρόσωπα εξουσίας, διοικητών, στελεχών, υπαλλήλων, κ.ά., τα οποία συμμετείχαν ‘στο μεγάλο πάρτι’, της υγείας τα προηγούμενα 10 χρόνια και με τις πράξεις ή τις παραλείψεις των εζημίωσαν αφάνταστα τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους πολίτες συνολικά», αναφέρει ο ΠΙΣ.

 

Share

Be the first to comment on "ΠΙΣ: Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για αποκλειστική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας"

Leave a comment