Περισσότερες νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού

nees_gynaikes_me_karkino_mastou

Περισσότερες νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστούΣχεδόν διπλασιάστηκε το ποσοστό των νέων γυναικών που διαγιγνώσκονται με μεταστατικό καρκίνου του μαστού συγκριτικά με πριν από τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η σχετική ανάλυση έδειξε ότι τα ποσοστά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού (του πιο επικίνδυνου για τη ζωή της γυναίκας) αυξήθηκαν κατά περίπου 2% κάθε χρόνο ανάμεσα στο 1976 και το 2009 στις γυναίκες 25-39 ετών. Βέβαια, σε απόλυτα νούμερα τα ποσοστά καρκίνου του μαστού στις νεαρές γυναίκες παραμένουν ακόμη πολύ χαμηλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών μια στις 173 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού πριν από τα 40 της και η πρόγνωση είναι πιθανό να είναι χειρότερη συγκριτικά με μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Ρεμπέκα Τζόνσον εκτιμά ότι η αύξηση των επιθετικών μορφών καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να συσχετιστεί με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας, καθώς οι γυναίκες τρέφονται περισσότερο και γυμνάζονται λιγότερο. Επίσης, προσέθεσε ότι η λήψη αντισυλληπτικών ίσως παίζει κάποιο ρόλο. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στους ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους του μαστού.

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Περισσότερες νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού"

Leave a comment

error: