Πειραματικό φάρμακο δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά της ηπατίτιδας C

ipatitida_C_neo_farmako

Καλή ανταπόκριση των ασθενών

Νέα Υόρκη – Πειραματικό φάρμακο κατά της ηπατίτιδας C παρουσιάζει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ενδιάμεσου σταδίου μελέτη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η παρασκευάστρια εταιρεία.

Η Achillion Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι η δραστική ουσία sovaprevir όταν χορηγείται μαζί με την συνήθη αγωγή πεγκυλιωμένης ιντερφερόνης και ραμπαβιρίνης, συντελεί σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού στην πλειοψηφία των ασθενών, τέσσερις εβδομάδες μετά το τέλος της θεραπευτικής περιόδου.

Εκ των 39 ασθενών που έκαναν για 12 εβδομάδες τη συνήθη θεραπεία και 12 εβδομάδες το νέο συνδυασμό, οι 33 (με τρία διαφορετικά δοσολογικά σχήματα) πέτυχαν διαρκή ιολογική ανταπόκριση έναν μήνα αργότερα.

Τα αποτελέσματα από τους ίδιους ασθενείς 12 εβδομάδες μετά τη θεραπεία, καθώς και από άλλη ομάδα, όπου 14 ασθενείς κάνουν για36 εβδομάδες την κλασσική θεραπεία και μετά την συνδυαστική αγωγή, αναμένεται να γνωστοποιηθούν το πρώτο τέταρτο του 2013.

Η φαρμακευτική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει πρώιμες μελέτες για να εκτιμήσει την ασφάλεια ενός ακόμη πειραματικού σκευάσματος για την ηπατίτιδα C, το ACH-3102, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά στο άμεσο μέλλον.

 

 

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Πειραματικό φάρμακο δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά της ηπατίτιδας C"

Leave a comment