Παρουσίαση του συστήματος παρακολούθησης της συνταγογράφησης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά

systhma_syntagografisis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά η παρουσίαση του συστήματος παρακολούθησης της συνταγογράφησης.

Ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί καθημερινά σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται ενώ μέχρι σήμερα είχε ενημέρωση κάθε δύο μήνες. Τα στοιχεία που θα δίνονται από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο αριθμός των συνταγών που συνταγογραφούνται, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο που εκτελούνται, η δαπάνη που προκαλεί κάθε γιατρός και συνεπώς ποιός γιατρός υπερβαίνει το μέσο όριο των επισκέψεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς μετά το τέλος της παρουσίασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επανασχεδιάζουμε τον ΕΟΠΥΥ του 2020 χτίζοντας γερές βάσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ευρώπης. Δίνουμε αξία στον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Η παρακολούθηση της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να το επιτύχουμε αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ».

Share

Be the first to comment on "Παρουσίαση του συστήματος παρακολούθησης της συνταγογράφησης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά"

Leave a comment

error: