Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί

farmakopoioi-ypygeias

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοίΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αλλαγές στο επάγγελμά τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκουρέντζος προωθεί την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ενώ δηλώνει πως ο Οργανισμός παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους φαρμακοποιούς.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως ο ΕΟΠΥΥ δεν προχωρά στην εξόφληση των χρεών βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την οριστική επίλυση του προβλήματος του Οργανισμού.

«Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».

Τέλος, το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

 

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί"

Leave a comment