Παρέμβαση Γιώργου Πατούλη για το Γιατρό στο Καστελλόριζο Άμεση Ανταπόκριση Άδωνη Γεωργιάδη

kastellorizo2a

Παρέμβαση Γιώργου Πατούλη για το Γιατρό στο Καστελλόριζο Άμεση Ανταπόκριση Άδωνη ΓεωργιάδηΤην  Τετάρτη 3/7/2013 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης επανήλθε απευθυνόμενος προς τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. και με ιδιαίτερη παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, έθεσε εκ νέου το σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας διορισμού ειδικού ιατρού στο Καστελλόριζο, δεδομένου ότι εδώ και 2 χρόνια, 300 κάτοικοι ζουν χωρίς την ύπαρξη μόνιμου ιατρού.

«Ζούνε με το φόβο τι θα απογίνουν αν αρρωστήσουν», επεσήμαινε κος Πατούλης, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλόριζου συνεπεία αυτού, αναγκάζονται πολλές φορές να μεταβαίνουν στην Τουρκία, που αποτελεί το κοντινότερο μέρος, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης ανεφέρθη στα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας που πραγματοποίησε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελλόριζο, όπου προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και εισέπραξαν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου αυτού τόπου, με το να μη απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Η ανταπόκριση του κ. Υπουργού Υγείας, στην παρέμβαση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλη, υπήρξε άμεση.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης έδωσε αυθημερόν εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως άμεσα κινηθούν οι διαδικασίες για την επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

Share

Be the first to comment on "Παρέμβαση Γιώργου Πατούλη για το Γιατρό στο Καστελλόριζο Άμεση Ανταπόκριση Άδωνη Γεωργιάδη"

Leave a comment

error: