Παράσιτα: Μην τα αφήνετε να σας τρώνε!

parasita
Το παχύ έντερο είναι γεμάτο από οργανισμούς, που αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως προξενούν παθήσεις

«Υπέφερα από τυμπανισμό, σπαστική κολίτιδα και διάρροιες. Αισθανόμουν συνεχώς κουρασμένος και δεν είχα αντοχή να ανέβω ούτε δέκα σκαλιά. Εκανα κάποιες εξετάσεις και έδειξαν ότι είχα προσβληθεί από δύο παράσιτα, το Βλαστοκυτταρικό και τη Διενδαμοιβάδα. Ομως πώς είναι δυνατόν; Υπάρχουν παράσιτα στον ανθρώπινο οργανισμό;» ρωτάει ο αναγνώστης μας Πέτρος Σαμοΐλης.

Και όμως υπάρχουν! Ο δρ Χέρμαν Μπουένο, ένας από τους πιο έμπειρους παρασιτολόγους παγκοσμίως, πιστεύει πως τα παράσιτα κρύβονται πίσω από πολλά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως παθήσεις του γαστρεντερικού και του ενδοκρινικού συστήματος.

Η γνωστή Αμερικανίδα επιστήμονας-φυσιοπαθολόγος Χέλντι Βιλάρκ μελετώντας το θέμα των παρασίτων στον ανθρώπινο οργανισμό έχει βγάλει ένα βασικό συμπέρασμα, ότι η γέννηση του 90% των χρόνιων παθήσεων του οργανισμού οφείλεται σε δύο βασικές αιτίες. Η πρώτη είναι τα παράσιτα και η δεύτερη οι τοξίνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι με παρασιτικές ασθένειες.

Στην Ευρώπη, πιο συγκεκριμένα, είναι μολυσμένος ο ένας στους τρεις ανθρώπους. Συνολικά, πάνω από το μισό του πληθυσμού του πλανήτη έχει μολυνθεί με παράσιτα. Κάθε χρόνο οι μολυσματικές και παρασιτικές ασθένειες αφαιρούν 15 – 16 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Τα είδη παρασίτων είναι:
1. Πρωτόζωα: αμοιβάδες, λάμβλιες, τοξοπλάσματα, κρυπτοσπορίδια καθώς και plasmodium malariae, τρυπανόσωμα.
2. Ελμίνθες: στρογγυλοί σκώληκες (νηματώδεις) και επίπεδοι σκώληκες που χωρίζονται στους κεστοειδείς και τους τρηματώδεις.
3. Στρογγυλοί σκώληκες: ασκαρίδες, whipworms, νηματοσκώληκες, αγκυυλόστομοι, τριχίνες κ.λπ.
4. Ταινοειδείς σκώληκες
5. Flukes.

Το παχύ έντερο είναι γεμάτο από βλέννα, μύκητες, μούχλες, παράσιτα, σκουλήκια. Ολες οι ουσίες που μπαίνουν στο πεπτικό σύστημα, αφού έχουν εκπληρώσει τις εργασίες που τους αναλογούν στον οργανισμό, πρέπει εγκαίρως και ομαλά να απομακρυνθούν στο εξωτερικό περιβάλλον. Η ανωμαλία σε αυτήν τη διαδικασία οδηγεί στη συσσώρευση άχρηστων ουσιών στον οργανισμό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού και σε τελική ανάλυση στη γέννηση μιας σειράς παθήσεων.

Η αποβολή των επεξεργασμένων ουσιών πραγματοποιείται κυρίως από το παχύ έντερο. Γι’ αυτό οποιαδήποτε διαταραχή στη λειτουργία του παχέως εντέρου απευθείας αντανακλάται στην κατάσταση του οργανισμού στο σύνολό του. Για αυτόν τον λόγο έχει πολύ μεγάλη σημασία να ρυθμιστεί η διαδικασία της κάθαρσης του οργανισμού μέσω του παχέως εντέρου, να αναστηλωθεί και να ρυθμιστεί η φυσική και ομαλή λειτουργία του.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
«Μπορούμε να διαπιστώσουμε αν έχουμε μολυνθεί παρατηρώντας την εξωτερική όψη του ή κάποιες δυσλειτουργίες στον οργανισμό: σπυριά, σμηγματόρροια, φακίδες, πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπο, πρόωρη φαλάκρα, papilloma, σκασίματα στις φτέρνες, ξεφλούδισμα και σπάσιμο των νυχιών, χρόνιες αμυγδαλίτιδες, πολύποδες, ροχαλητό.

»Ο αριθμός των πιθανών συμπτωμάτων είναι πολύ μεγάλος. Τα παράσιτα είναι τόσο πονηρά που μπορούν να κρύψουν την ύπαρξή τους μιμούμενα συμπτώματα ευρέως διαδεδομένων ασθενειών. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συνιστούν σε όσους έχουν «δημοφιλείς» ασθένειες και οι κλασικές θεραπείες δεν βοηθούν, να κάνουν καθαρισμό από τα παράσιτα» μας λέει ο φυσιοθεραπευτής κ. Κώστας Δασκαλάκης, ειδικός στις θεραπείες του χρόνιου πόνου.

Ο δρ Δασκαλάκης τονίζει: «Τα παράσιτα ανιχνεύονται και με τηλεμετρική συσκευή που λέγεται συχνόμετρο. Μπορούμε πολύ εύκολα πλέον να εντοπίσουμε τα παράσιτα και να μην τα αφήσουμε να μας “τρώνε”, κάνοντας αντιπαρασιτική θεραπεία (απελμίνθωση) ανά εξάμηνο σύμφωνα με την ΠΟΥ».
Πηγή: greekradar.gr

Share

Be the first to comment on "Παράσιτα: Μην τα αφήνετε να σας τρώνε!"

Leave a comment