Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» σε Τρίπολη και Λεωνίδιο

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με αφορμή τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται στην Τρίπολη πραγματοποίησε πρόσφατα δύο νέες ενημερωτικές ημερίδες για τη μαθητική κοινότητα σε Τρίπολη και Λεωνίδιο.

Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας…

για τις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου ήταν ζωηρό, όπως αποτυπώνεται στη μαζική συμμετοχή μαθητών που έδωσαν βροντερό «παρών» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης και στον Πολυχώρο «Φάμπρικα Πολιτισμού» στο Λεωνίδιο.

 

Εικαιρίες και προοπτικές καριέρας…

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Άστρους Κυνουρίας, καθώς επίσης και οι μαθητές Λυκείου του Δήμου Ν. Κυνουρίας άκουσαν και έμαθαν από στελέχη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και επιστήμονες για τις ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας που δεν είχαν σκεφτεί και που αφορούν στην πόλη τους και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Νέοι δρόμοι ανοίγουν στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς

Τις ημερίδες άνοιξε με την ομιλία της η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ, κα Φαίη Κοσμοπούλου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: « Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 1,2 δις ευρώ που είναι εξειδικευμένες και αφορούν στο ελληνικό φάρμακο, την παραγωγή, την έρευνα και την ανάπτυξή του. Οι παραπάνω λόγοι οδηγούν στην εξειδικευμένη αυτή εκδήλωση, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη που θα έχουν -όχι μόνο για την Τρίπολη αλλά και γενικότερα για την Αρκαδία- δύο σημαντικές επενδύσεις των εταιρειών DEMO & WINMEDICA του Ομίλου ELPEN. Μέσω αυτής στοχεύουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς που αποτελεί και το αυριανό ενεργό ανθρώπινο δυναμικό και να παρουσιάσουμε στους νέους της Αρκαδίας τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους. Και μάλιστα στον τόπο τους σε έναν από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

 

Επαγγελαμτικός προσανατολισμός

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Νίκος Τράντος, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος μέσα από την εμπειρία του αλλά και τις ειδικές του γνώσεις σε θέματα καριέρας και σταδιοδρομίας, καθοδήγησε τους μαθητές σχετικά με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και ανέδειξε την αξία της καριέρας στον δυναμικό κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. «Όταν αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας και εργαζόμαστε σε δυναμικούς κλάδους όπως η φαρμακοβιομηχανία μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και να έχουμε μια όμορφη και γόνιμη επαγγελματική καριέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράντος.

 

Η δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων = στόχος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Αναφερόμενος στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» που έχει εγκαινιάσει η ΠΕΦ, ο πρόεδρος Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Στόχος μας είναι ο μαθητής και ο φοιτητής να αποκτήσουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν καθώς η δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων βρίσκεται στον πυρήνα δραστηριότητας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Ο πρόεδρος της ΠΕΦ συμπλήρωσε ότι «η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου έχει σημαντικό αποτύπωμα με τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία και επενδύει συστηματικά στο μέλλον και ειδικότερα στη  νέα γενιά, ώστε να μπορέσει να εργαστεί και να διαπρέψει στον τόπο καταγωγής της».

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν...

… ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας κ. Ι. Γαληνός, ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Χ. Λυσίκατος και ο νέος Δήμαρχος κ. Μ. Δολιανίτης

Μαρια Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» σε Τρίπολη και Λεωνίδιο"

Leave a comment

error: