Παθητικοί καπνιστές 4 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους

pathitikoi kapnistes

pathitikoi kapnistesΠερισσότεροι από τέσσερις στους δέκα εργαζόμενοι στην χώρα μας είναι παθητικοί καπνιστές στον χώρο εργασίας, ενώ έξι στους δέκα σε μπαρ και καφετέριες εκτίθενται στον καπνό των καπνιστών.

Και αυτό, τη στιγμή που ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα φαίνεται να μειώνεται και από 40% που ήταν το 2006 έφτασε το 28,8% το 2013.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα ο κ. Ιωάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε επιστημονική ημερίδα της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα «Lung Health and Smoking in Europe».

Όπως είπε ο κ. Τούντας, παρά τη μείωση των καπνιστών η απειλή του παθητικού καπνίσματος εξαπλώνεται στη χώρα μας, όπως αποκαλύπτουν ετήσιες μελέτες του Ινστιτούτου Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ειδικότερα, το 2011 το 41% των εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι παθητικοί καπνιστές στους χώρους εργασίας, έναντι του 29% το 2010.

Στα εστιατόρια, το 38% δήλωσαν ότι είναι παθητικοί καπνιστές το 2013 έναντι του 13% το 2011, ενώ στα μπαρ και τις καφετέριες παθητικοί καπνιστές δήλωσαν οι έξι στους δέκα το 20

 

 

Tanea.gr

 

Share

Be the first to comment on "Παθητικοί καπνιστές 4 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους"

Leave a comment

error: