Πήρε ‘φακελάκι’ 50.000 ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

nosokomeio swtiria

nosokomeio swtiriaΣυνδικαλιστής στο Σωτηρία κρατείται και ανακρίνεται, προκειμένου να αποκαλύψει εάν εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση.

 

Με το ποσό των 50.000 ευρώ στην τσέπη του, συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’.

 

Τα χρήματα είχε λάβει, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Τα παραπάνω κατήγγειλε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής κρατείται και ανακρίνεται, προκειμένου να αποκαλύψει εάν εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση.

 

Το σωματείο αντιδρούσε στην εκχώρηση χώρου του ‘Σωτηρία’ στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου θα γίνονταν μελέτες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα.

 

Τον περασμένο Μάρτιο, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει για το λόγο αυτό κατάληψη των γραφείων της διοικήτριας του νοσοκομείου κ. Μαρίας Καρρά.

 

Η υπογραφή της σύμβασης καθυστερούσε, εξαιτίας των αντιδράσεων.

 

Πριν από δύο εβδομάδες, η κ. Καρρά ενημέρωσε τον υπουργό ότι ο πρόεδρος του σωματείου της ζήτησε 50.000 ευρώ, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει το έργο, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τελικά ο συνδικαλιστής συνελήφθη τη Δευτέρα, βγαίνοντας από το σπίτι της διοικήτριας. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του 50.000 ευρώ.

 

Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες μαγνητοσκοπήσεις όλων συναντήσεων διοικήτριας και εργαζομένων, καθώς και ηχητικές καταγραφές.

 

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού και διαφθοράς:

‘Ως πολίτες πρέπει να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι όταν κάποιοι φωνάζουν, στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού. Η υπόθεση αυτή έδειξε ότι ενδέχεται να υπάρχουν άλλα κίνητρα’.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο συνδικαλιστής ήταν επί χρόνια μέλος της ΠΑΣΚΕ, ενώ στην παρούσα φάση έχει διαχωρίσει τη θέση του με το ΠΑΣΟΚ και μνημόνιο.

Σε ερώτηση για το πού ανήκει σήμερα, είπε ‘πάει όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα’.

 

 

 

Share

Be the first to comment on "Πήρε ‘φακελάκι’ 50.000 ευρώ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις"

Leave a comment