Πέντε μύθοι για τις γυναίκες των γιατρών!

iatroi

iatroiΟι γιατροί διαθέτουν ένα αδιαμφισβήτητο κοινωνικό στάτους και πολλές φορές αυτό ισχύει και για τις γυναίκες τους.

Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές απορίες και «προκαταλήψεις» που αφορούν τις γυναίκες των γιατρών; Η Μόνικα Σουάνσον, σύζυγος γιατρού, καταρρίπτει τους μύθους.

1. Οι γυναίκες των γιατρών δεν πηγαίνουν σε άλλο γιατρό

Δεν υπάρχει μία ειδικότητα που να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη. Έτσι, οι γυναίκες και τα παιδιά των γιατρών έχουν ανάγκη να επισκέπτονται και άλλους ειδικούς, κι ας έχουν το δικό τους προσωπικό γιατρό στο σπίτι. Επίσης, μπορεί ο σύζυγος να απουσιάζει σε μια ώρα ανάγκης, όταν επιβάλλεται η άμεση επέμβαση ειδικού.

2. Οι γυναίκες των γιατρών παίρνουν φάρμακα όποτε θέλουν

Ο νόμος δεν επιτρέπει την αυθαίρετη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ο σύζυγος-μπαμπάς γιατρός μπορεί απλώς να δώσει μια πρώτη γνώμη για το φάρμακο που χρειάζεται σε κάθε περίσταση, είναι όμως απαραίτητη η γνώμη και η χορήγηση του φαρμάκου από τον εξειδικευμένο γιατρό.

3. Οι γυναίκες των γιατρών πηγαίνουν συνέχεια για ψώνια και παίζουν τένις

Δεν είναι όλοι οι γιατροί πάμπλουτοι. Πρόκειται για μια «κοινωνική φαντασίωση». Ειδικότερα σε χώρες και περιοχές με υψηλό κόστος ζωής, οι γυναίκες εργάζονται ώστε να συμβάλουν στο οικογενειακό εισόδημα.

4. Οι γυναίκες των γιατρών μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ιατρικά θέματα

Οι γνώσεις ιατρικής δε μεταδίδονται με τον αέρα! Η Σουάνσον δηλώνει πως οι φίλοι συνέχεια τη ρωτούν για κάθε απίθανο σύμπτωμα που αντιμετωπίζουν.

5. Οι γυναίκες των γιατρών δεν περνούν χρόνο με το σύζυγό τους λόγω φόρτου εργασίας

Σίγουρα οι γιατροί έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έκτακτα περιστατικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους σε καθημερινή βάση.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Πέντε μύθοι για τις γυναίκες των γιατρών!"

Leave a comment