- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβος Κότας
- 600 γρ. λευκό κρασί
- 150 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 130 γρ. κομμένο σε λωρίδες μπέικον
- χυμό και φλούδα από 2 πορτοκάλια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 δεματάκι αρωματικά χόρτα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- φέτες από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές Βιτάμ
- 12 κιλά πάπια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- 1 Ζέστανε το Βιτάμ και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σόταρε την πάπια πάνω, κάτω και πλαγίως, ώσπου να πάρει χρώμα.
- 2 Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπέικον και σόταρέ τα κι αυτά –γιατί όχι;
- 3 Σβήσε με το κρασί για να σταματήσουν να σοτάρονται και πρόσθεσε τον κύβο κότας διαλυμένο σε 200 γρ. νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το δεματάκι με τα αρωματικά χόρτα.
- 4 Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και βράσε την πάπια σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα, ώσπου να μαλακώσει. Στη συνέχεια, μετάφερέ την σε πιατέλα και κόψ’ την σε μερίδες σερβιρίσματος.
- 5 Βράσε τα υγρά στην κατσαρόλα μέχρι να λιγοστέψουν αρκετά και τότε άδραξε την ευκαιρία να ρίξεις την κρέμα γάλακτος και τη φλούδα πορτοκαλιού ζεματισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες.
- 6 Βράσε τη σάλτσα λίγο ακόμη μέχρι να πήξει ελαφρά και σέρβιρέ τη μαζί με την πάπια, που την περιμένει με ανυπομονησία, και φέτες πορτοκαλιού.
Πηγή: www.cookoo.gr
Be the first to comment on "Πάπια με πορτοκάλι & κρέμα"