Πάπια με πορτοκάλι & κρέμα

papia_portokali_krema

ΥΛΙΚΑ

  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος Κότας
  • 600 γρ. λευκό κρασί
  • 150 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. κομμένο σε λωρίδες μπέικον
  • χυμό και φλούδα από 2 πορτοκάλια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 δεματάκι αρωματικά χόρτα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 12 κιλά πάπια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • 1 Ζέστανε το Βιτάμ και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σόταρε την πάπια πάνω, κάτω και πλαγίως, ώσπου να πάρει χρώμα.
  • 2 Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπέικον και σόταρέ τα κι αυτά –γιατί όχι;
  • 3 Σβήσε με το κρασί για να σταματήσουν να σοτάρονται και πρόσθεσε τον κύβο κότας διαλυμένο σε 200 γρ. νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το δεματάκι με τα αρωματικά χόρτα.
  • 4 Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και βράσε την πάπια σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα, ώσπου να μαλακώσει. Στη συνέχεια, μετάφερέ την σε πιατέλα και κόψ’ την σε μερίδες σερβιρίσματος.
  • 5 Βράσε τα υγρά στην κατσαρόλα μέχρι να λιγοστέψουν αρκετά και τότε άδραξε την ευκαιρία να ρίξεις την κρέμα γάλακτος και τη φλούδα πορτοκαλιού ζεματισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες.
  • 6 Βράσε τη σάλτσα λίγο ακόμη μέχρι να πήξει ελαφρά και σέρβιρέ τη μαζί με την πάπια, που την περιμένει με ανυπομονησία, και φέτες πορτοκαλιού.

Πηγή: www.cookoo.gr

Share

Be the first to comment on "Πάπια με πορτοκάλι & κρέμα"

Leave a comment