Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories

Ανακοινώθηκε συμφωνία για τη συμμετοχή του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο μετοχικό κεφάλαιο  της iDNA.

Επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ προς όφελος των ασθενών με καινοτόμες λύσεις.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχωρά σε μία στρατηγική συνεργασία με τις 2 ελληνικές εταιρείες γενετικής iDNA Genomics και iDNA Laboratories, σε ιατρικό και εμπορικό επίπεδο αντίστοιχα, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test) με στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα της υγείας. 

 

Μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ…

…συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της iDNA, επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της πρόληψης και προάγει την καινοτομία στον τομέα της υγείας μέσα από προϊόντα που έχουν χαρακτηρισθεί πρωτοπόρα και βοηθούν τόσο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, καθώς και στην θεραπεία χρόνιων, όπως η κατάθλιψη και η παχυσαρκία.

Πρόκειται για προϊόντα…

… τα οποία είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης και έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση καθώς και  πιστοποίηση CE IVD. Παράλληλα, κατά τη διαδικασία παραγωγής τους γίνεται χρήση εξειδικευμένης επιστημονικής τεχνογνωσίας σε εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την προώθηση των γενετικών αναλύσεων σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γενετικές αναλύσεις απευθύνονται σε επιστήμονες υγείας…

…στοχεύοντας στην εξατομίκευση της κλινικής φροντίδας μέσα από τον έλεγχο γενετικών προδιαθέσεων για ασθένειες αλλά και απόκριση σε φαρμακευτική αγωγή. Η δύναμη της γνώσης και η εξέλιξη της επιστήμης αποτελούν για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ την κινητήρια δύναμη επέκτασης και βελτίωσης των υπηρεσιών της προς τους επαγγελματίες υγείας προς όφελος των ασθενών.

Με αφορμή την επένδυση ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος…

…Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: «Στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ διανύουμε τον δεύτερο αιώνα ιστορίας μας και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της πρόληψης προχωρώντας σε συνεργασία με την iDNA στοχεύοντας στην προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων προϊόντων που θα διευκολύνουν τους επιστήμονες υγείας στην εξεύρεση εξατομικευμένης θεραπείας για τον ασθενή».

Ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης ιδρυτής …

…και Πρόεδρος της iDNA δήλωσε: «Στην iDNA είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε ως εταιρία να δημιουργήσουμε και να πιστοποιήσουμε στην Ευρώπη, προϊόντα υψηλής καινοτομίας και μοναδικής τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν λύση θεραπείας σε ασθενείς και πρόληψη σε υγιείς. Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, προδιαγράφει μία εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης μιας ελληνικής εταιρίας τόσο στην χώρα μας όσο και  στην παγκόσμια αγορά. »

Σχετικά με την ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ

Με 100 χρόνια ιστορίας στον κλάδο του Φαρμάκου και προσφοράς στον Άνθρωπο, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ έχει συνδέσει την παρουσία του με την ίδια την οικονομική και επιχειρηματική εξέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας.

Αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στην εμπορία, στη διανομή και στην εξαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα και η ευρωστία, – τα 4 υπερσύγχρονα εξειδικευμένα εργοστάσια·, -ο όγκος παραγωγής των πάνω από 121 εκ. τεμαχίων ετησίως, – οι περισσότερες από 100 διεθνείς συνεργασίες, – οι εξαγωγές προϊόντων σε 114  χώρες,και –οι περισσότεροι των 1.300 εργαζομένων, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης αποτελούν μοναδικά μεγέθη που καθιστούν τη ΒΙΑΝΕΞ τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, και τον Όμιλο μια σημαντική δύναμη στην ελληνική οικονομία.

Η παραγωγική ισχύς, η τεχνογνωσία, η υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών,  το αυστηρό πλαίσιο δεοντολογίας, έχουν καταστήσει διαχρονικά τον Όμιλο συνεργάτη επιλογής για όλους τους σημαντικούς πολυεθνικούς φαρμακευτικούς οίκους.

 

Σχετικά με την iDNA Genomics & iDNA Laboratories

Οι 2 εταιρίες iDNA είναι ελληνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας, κοινής μετοχικής σύνθεσης και διοίκησης που εστιάζουν συνεργικά στην εξατομικευμένη φροντίδα υγείας στον τομέα των γενετικών αναλύσεων.

Η iDNA Laboratories ερευνά, αναπτύσσει και παράγει μοναδικά DNA tests στον τομέα των Medical και Scientific Wellness Genomics. Διαθέτει δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (προσωπικό, εγκαταστάσεις και πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης), ενώ συνεργάζεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο Πανεπιστημίων, και Ερευνητικών Ιδρυμάτων. Επιπλέον έχει αναπτύξει υπερσύγχρονη πλατφόρμα βιοπληροφορικής ανάλυσης και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης,  ενώ χρησιμοποιεί τα πλέον αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και διασφάλισης  της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η iDNA Genomics εξειδικεύεται στη μελέτη των αναγκών της αγοράς, παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους επαγγελματίες Υγείας και επέκταση του δικτύου συνεργασιών στην διεθνή αγορά.

Σήμερα κυκλοφορούν ήδη 7 καινοτόμα iDNA tests, πιστοποιημένα με σήμανση CE IVD, με μοναδικά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Στόχος είναι η άμεση κυκλοφορία αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά ενώ παράλληλα βρίσκονται σε ανάπτυξη νέα προϊόντα.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories"

Leave a comment

error: