Ο χυμός ροδιού ανεβάζει τη λίμπιντο

xymos_rodi

Το νέο Viagra είναι να το πιεις στο ποτήρι! Ενα ποτήρι χυμός ροδιού την ημέρα, όπως διαπιστώθηκε από νέα έρευνα, ζωντανεύει σημαντικά τη λίμπιντο. Ανδρες αλλά και γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό, μόλις για ένα δεκαπενθήμερο, εμφάνισαν αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του σεξ, της τεστοστερόνης.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα του Πανεπιστημίου Βασίλισσα Μαργαρίτα στο Εδιμβούργο, συμμετείχαν 58 εθελοντές ηλικίας 21 έως 64 ετών, στους οποίους έγιναν μετρήσεις τόσο στα επίπεδα τεστοστερόνης όσο και πίεσης. Επίσης, καταγράφηκαν 11 διαφορετικά αισθήματα όπως φόβος, θλίψη, ενοχή, ντροπή, αυτοπεποίθηση. Αφού πέρασε ένα δεκαπενθήμερο καθημερινής κατανάλωσης χυμού ροδιού, οι εθελοντές εμφάνισαν αύξηση στην τεστοστερόνη από 16% έως 30%, ενώ η πίεσή τους είχε πέσει. Τα θετικά αισθήματα αυξήθηκαν, ενώ τα αρνητικά μειώθηκαν. Στους άνδρες, εξαιτίας της περισσότερης τεστοστερόνης, αυξήθηκε η τριχοφυία στο πρόσωπο, βάθυνε η φωνή τους, ενώ τονώθηκε και η διάθεσή τους για σεξ.

Οπως αναφέρεται στην έρευνα, η αυξημένη τεστοστερόνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της μνήμης αλλά να ανακουφίσει και από το στρες. Προηγούμενη έρευνα που έγινε από το ίδιο πανεπιστήμιο πριν από 18 μήνες έδειξε ότι ο χυμός ροδιού βοηθάει επίσης και στην καταπολέμηση του φαινομένου της μπιροκοιλιάς σε έναν μήνα.

Πηγή: madata.gr

Share

Be the first to comment on "Ο χυμός ροδιού ανεβάζει τη λίμπιντο"

Leave a comment

error: