Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής της Novartis είναι ο Manager of the Year 2012

frouzis_manager_of_the_year

Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής της Novartis είναι ο Manager of the Year 2012Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas και πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ Manager of the Year 2012.

Μιλώντας στους παρισταμένους, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε στις πέντε βασικές προκλήσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να κτισθεί το παρόν και το μεσοπρόθεσμο μέλλον των επιχειρήσεων, που είναι: Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Η Επιχειρηματική Αριστεία, η Καινοτομία, Οι Σχέσεις με τους Πελάτες, και η Αντιμετώπιση της Πολιτικής και Οικονομικής αστάθειας με την Εμπιστοσύνη σαν βάση σε όλα τα ανωτέρω. Πράγματι πιστεύουμε, συνέχισε ο κ. Λαμπρινόπουλος, ότι «το Ανθρώπινο Κεφάλαιο είναι αυτό που κάνει την διαφορά; Και αρκεί να το πιστεύουμε ή μήπως πρέπει καθημερινά με τις επιλογές μας να το αναδεικνύουμε; Η  Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, συνέχισε, δεν φοβήθηκε ποτέ να μπεί στην διαδικασία ανάδειξης των αρίστων ανθρώπων και των αρίστων πρακτικών, και το έκανε πολύ συνειδητά γιατί πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να μαθαίνουμε από τους καλύτερους, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
Στην τελετή απονομής του βραβείου στον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, απεύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Την 11η απονομή του βραβείου παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες και στελέχη.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Φρουζής είπε «Η σημερινή διάκριση επιβραβεύει μια προσπάθεια μου πολλών ετών με επιμονή για συνεχή βελτίωση. Μια πορεία 26 ετών σε πέντε βιομηχανίες (πετρέλαια, καταναλωτικά, λιανεμπόριο, τηλεπικοινωνίες και φαρμακοβιομηχανία). Ήταν μακρά κι όχι εύκολη πορεία όπου έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδική δουλειά, στο να πλαισιώνομαι από εξαίρετους συνεργάτες, στο καλό συνεργατικό κλίμα και στην πίεση για αποτελέσματα. Μαζί με μένα σήμερα επιβραβεύεται και η Novartis, η εταιρεία μου αλλά και ολόκληρη η φαρμακοβιομηχανία, το σπίτι μου. Θέλω να ξέρετε (γιατί μπορεί να ‘ναι σχετικά άγνωστο, επειδή σαν βιομηχανία είμαστε αρκετά εσωστρεφείς) ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν εξαιρετικούς managers-μεθοδικούς, με στρατηγική σκέψη, με επικέντρωση στα αποτελέσματα».
Όλοι όμως εμείς που ζούμε σ’ αυτήν την χώρα, συνέχισε ο κ. Φρουζής, «μια χώρα χωρίς ευδιάκριτο όραμα  χρειάζεται όσο ποτέ να δουλέψουμε ενωμένοι με πίστη ώστε να αντιστρέψουμε την υφεσιακή πορεία σε σταθερότητα και μετά σε ανάπτυξη. Όλοι εμείς που κατέχουμε θέσεις ευθύνης και αποφάσεων έχουμε τεράστια ευθύνη για την Ελλάδα που θα διαμορφώσουμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια χώρα όπου η κοινωνική αλληλεγγύη θα ‘ναι πρωτεύουσας σημασίας».
Share

Be the first to comment on "Ο Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής της Novartis είναι ο Manager of the Year 2012"

Leave a comment