Ο κορονοϊός προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκεια

SARS
Ο κορονοϊός προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκειαΠέντε άνθρωποι κατέληξαν από τον κορονοϊό που μοιάζει με αυτόν που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο θάνατός τους αυξάνει σε 16 παγκοσμίως μετά την προσβολή τους από τον ιό, ο οποίος ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 2012, εκ των οποίων εννέα στη Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι δύο ακόμη άνθρωποι προσβλήθηκαν από την αναπνευστική αυτή λοίμωξη.

Οι πέντε πέθαναν τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική επαρχία Αλ Ίχσα, διευκρίνισε το υπουργείο, λέγοντας ότι «οι αρχές πήραν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα» για να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει στις 26 Μαρτίου το θάνατο στο Μόναχο ενός 70χρονου Σαουδάραβα που είχε προσβληθεί από τον ιό. Επί του παρόντος ο ΠΟΥ δεν διαθέτει αρκετές πληροφορίες για να καταλήξει σε συμπεράσματα για τον τρόπο και την αιτία μετάδοσης του κορονοϊού.

Τα κρούσματα της λοίμωξης από αυτόν τον νέο κορονοϊό -nCoV στην ιατρική ορολογία- εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, στην Ιορδανία, στην Βρετανία και στη Γερμανία.

Ο ΠΟΥ είχε καλέσει σε επαγρύπνηση για την σοβαρή αυτή αναπνευστική νόσο. Τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει ότι συνεργαζόταν με διεθνείς εμπειρογνώμονες και χώρες όπου καταγράφηκαν τα κρούσματα, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις συστάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση.

Μια επιδημία του SARS είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 800 ανθρώπων στην Κίνα το 2003, κινητοποιώντας τις υγειονομικές αρχές σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο νέος ιός είναι ωστόσο διαφορετικός από αυτόν του SARS, κυρίως γιατί προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκεια.

newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Ο κορονοϊός προκαλεί ταχεία νεφρική ανεπάρκεια"

Leave a comment

error: