Ο ΙΣΑ αντίθετος στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

ISA18

ISA18Ο ΙΣΑ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του, στην πρόταση μερίδας γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, που ζητά τη θέσπιση συμμετοχής του Ασφαλισμένου με 5 ευρώ στην αποζημίωση της ιατρικής επίσκεψης.

Η μερίδα αυτή των ιατρών που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, αγνοώντας τις αποφάσεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων, αντί να συνηγορήσουν στο πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων για αύξηση του ποσοστού που διατίθεται για την Υγεία επί του ΑΕΠ, ανερυθρίαστα απαιτούν από τους Ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, να βάλουν για μια φορά ακόμη βαθειά το χέρι στις λεηλατημένες τσέπες τους .

Οι μειοψηφίες αυτές, επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να πλήττουν το κύρος του Ιατρικού Σώματος και τους Ασφαλισμένους, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση.

Με αφορμή κρούσματος βίας που σημειώθηκε στο ΓΝΑ Αττικό σε βάρος του Υπουργού Υγείας κου Αδωνη Γεωργιάδη, ο ΙΣΑ δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και εύχεται να επικρατήσει η λογική και ο δημοκρατικός διάλογος, προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στο πλήθος των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

 

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν Γραμματέας

Γ. Πατούλης                       Στ. Τσούκαλος

 

Share

Be the first to comment on "Ο ΙΣΑ αντίθετος στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ"

Leave a comment

error: