Οι σεξουαλικές ορμές «σπρώχνουν τους άντρες στην απιστία»

apistia

apistiaΟι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να απιστήσουν επειδή έχουν ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Τέξας που πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές μελέτες.

 

Οι ερευνητές λένε πως μολονότι οι άντρες έχουν την ίδια ικανότητα με τις γυναίκες να αντιστέκονται στους πειρασμούς, η ικανότητα αυτή συχνά εξουδετερώνεται από τις ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές τους.

 

Στη μία από τις μελέτες συμμετείχαν 218 εθελοντές (οι 70 ήταν άντρες), μέσης ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι ανέφεραν τις παρορμήσεις τους όταν συναντούν έναν ελκυστικό, αλλά «απαγορευμένο» δυνητικό ερωτικό σύντροφο.

 

Στην δεύτερη μελέτη, ζητήθηκε από 600 τελειόφοιτους φοιτητές (οι 326 ήταν άντρες) να παίξουν ένα παιχνίδι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο οποίο αποδέχονταν ή απέρριπταν δυνητικούς ερωτικούς συντρόφους.

 

Και στις δύο μελέτες, οι άντρες υπέκυπταν περισσότερο στους ερωτικούς πειρασμούς απ’ ό,τι οι γυναίκες.

 

Επιπλέον, τα ευρήματα των μελετών υποδηλώνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων οφειλόταν στο ότι οι άντρες «είχαν ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές και όχι μικρότερο έλεγχο αυτών των ορμών», σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Personality and Social Psychology Bulletin».

 

Επικεφαλής των μελετών ήταν οι δρες Νατάσα Τίντγουελ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας, και Πωλ Ίστγουϊκ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας.

 

Πηγή:www.tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Οι σεξουαλικές ορμές «σπρώχνουν τους άντρες στην απιστία»"

Leave a comment

error: