Οι «περικοπές» λίπους το κλειδί για αδύνατο σώμα

perikopes_lipous_gia_adinato_swma
Οι «περικοπές» λίπους το κλειδί για αδύνατο σώμαΗ μείωση της πρόσληψης λίπους οδηγεί και σε μείωση της πίεσης του αίματος
Το κλειδί για πιο αδύνατο σώμα δεν είναι απαραιτήτως η δίαιτα, αλλά οι «περικοπές» λίπους σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές από το East Anglia University κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και μόνο η αντικατάσταση των υψηλών σε λιπαρά τροφίμων με τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά συμβάλει στην απώλεια βάρους κατά περίπου 1,5 κιλό. Επίσης η μείωση της πρόσληψης λίπους φάνηκε ότι οδηγεί σε μείωση της πίεσης του αίματος και στην βελτίωση των τιμών της χοληστερίνης.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επίσημες διατροφικές συστάσεις με δεδομένο ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος.

Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση 33 σχετικών ερευνών από τη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Νέα Ζηλανδία σε σύνολο 73.500 ατόμων (ανδρών, γυναικών και παιδιών). Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Οι «περικοπές» λίπους το κλειδί για αδύνατο σώμα"

Leave a comment

error: