Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

ksiroi karpoi

ksiroi karpoiΝέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες.

 

Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH στη Βοστόνη και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι ξηροί καρποί δρουν ευεργετικά, προστατεύοντας τις γυναίκες από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη ποσότητα ξηρών καρπών είναι 30 γραμμάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

 

«Η μείωση του κινδύνου δεν εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το ύψος, το βάρος, η φυσική κατάσταση, το κάπνισμα, η διατροφή και παθήσεις όπως ο διαβήτης», δήλωσε ο ερευνητής Γινγκ Μπάο, ένας από τους βασικούς συντάκτες της σχετικής μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο British Journal of Cancer.

 

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε 75.680 γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν εκδηλώσει ποτέ καρκίνο. Οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή τους ως προς την κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια κ.α.

 

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ένθερμα την κατανάλωση ξηρών καρπών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς τα οφέλη τους για τον οργανισμό είναι πολυάριθμα.

 

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας"

Leave a comment

error: