Οι Ιάπωνες κοιμούνται σε… βρώμικα σεντόνια!

ipnos

ipnosΤα δεύτερα πιο βρώμικα κρεβάτια διαθέτουν οι Γερμανοί – Οι Βρετανοί πάντως δηλώνουν ότι ξεκουράζονται μόνο όταν κοιμούνται… γυμνοί

Ο ύπνος δεν αποτελεί ένα είδος πολυτελείας αλλά μια επιτακτική ανάγκη για τον οργανισμό μας.

Δυστυχώς όμως, αν και απαραίτητος, δεν είναι για όλους μας μια τόσο εύκολη υπόθεση.

Οι Ιάπωνες και οι Αμερικανοί κοιμούνται λιγότερο απ’ όλους, με μέσο όρο ύπνου κάθε βράδυ 6 ώρες και 22 λεπτά και 6 ώρες και 31 λεπτά αντιστοίχως.

 

Αυτό έδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, θέλοντας να ερευνήσουν αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα.

 

1.500 εθελοντές ηλικίας 22 έως 55 ετών, από έξι χώρες: τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, ρωτήθηκαν για τις συνήθειες και τις συνθήκες του ύπνου τους, αποκαλύπτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία και βοηθώντας τους επιστήμονες να καταλήξουν στα εξής:

 

Ειδικά τις εργάσιμες μέρες, τα σχεδόν δύο τρίτα των Ιαπώνων (το 66%) είπαν ότι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες το βράδυ, έναντι του 53% των Αμερικανών, του 39% των Βρετανών, του 36% των Γερμανών, του 33% των Καναδών και του 29% των Μεξικανών.

 

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα ότι ούτε καν οι μισοί εθελοντές απ’ όλες τις χώρες (ο μέσος όρος ήταν μόλις 45%) δεν κοιμούνται καλά κάθε βράδυ ή σχεδόν κάθε βράδυ, καθώς το 46% των Ιαπώνων, το 52% των Μεξικανών, το 57% των Καναδών, το 56% των Αμερικανών, το 58% των Βρετανών και το 60% των Γερμανών στριφογυρίζουν με τις ώρες στα κρεβάτια τους.

 

Τα πιο… ενδιαφέροντα στοιχεία όμως, εντοπίζονται στις συνθήκες υπό τις οποίες κοιμούνται.

Το 92% των Μεξικανών και το 90% των Γερμανών είπαν ότι νιώθουν πιο χαλαροί όταν το υπνοδωμάτιό τους έχει «μια φρέσκια, ευχάριστη μυρωδιά». Ωστόσο το 81% των Μεξακανών δήλωσε ότι αλλάζει τα σεντόνια τους μία φορά την εβδομάδα!

 

Χειρότεροι είναι οι Ιάπωνες, καθώς το 39%  αλλάζει σεντόνια κάθε εβδομάδα ή συχνότερα, με το 28% να τα αλλάζουν μία φορά το… μήνα ή σπανιότερα, το 9% κάθε κάθε τρεις εβδομάδες και το 22% κάθε δύο εβδομάδες.

 

Τα δεύτερα πιο βρώμικα κρεβάτια διαθέτουν οι Γερμανοί, μόλις το 22% εκ των οποίων αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε εβδομάδα ή συχνότερα.

 

Οι Βρετανοί, πάντως ,από την πλευρά τους αποκάλυψαν ότι τους αρέσει να κοιμούνται… γυμνοί, καθώς τρεις στους δέκα παραδέχτηκαν ότι ξεκουράζονται μόνο όταν κοιμούνται χωρίς ρούχα!

 

Πηγή:www.protothema.gr

 

Share

Be the first to comment on "Οι Ιάπωνες κοιμούνται σε… βρώμικα σεντόνια!"

Leave a comment