Νοσοκομειακοί γιατροί:”Θα πεθάνουν ασθενείς αν κόψετε τις εφημερίες μας”

giatros_asthenis_efhmeries

Σε θέση μάχης και πάλι οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά και το νεό τελεσίγραφο των Τροϊκανών για κούρεμα των εφημεριών σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία.
Σε ανακοινωσή τους, τα μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας,  αναφέρουν πως οι εφημερίες που εγκρίθηκαν για το τρέχον έτος είναι ανεπαρκέστατες και σύντομα θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις. Συγκεκριμένα αντί των απαιτούμενων 450 εκατ. ευρώ έγινε εγγραφή κονδυλίου 370 εκατ, τη στιγμή που πέρσι είχαν εγγραφεί 400 εκατ.

“Σα να μην έφταναν όλα αυτά τώρα έχουμε νέο παζάρι της τρόικας με Λοβέρδο-Παπαδήμο για να μειωθούν επιπλέον κατά 50 εκατ. ευρώ οι εφημερίες και να φτάσουν στα 320 εκατ”.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καταλογίσουν στον κ. Λοβέρδο φυσική αυτουργία για τις εκατοντάδες θανάτων που πρόκειται να συμβούν εφεξής στις εφημερίες των νοσοκομείων της χώρας.

“Δηλώνουμε πως όχι μόνο δεν πρόκειται να συνεργήσουμε στο συντελούμενο έγκλημα, αλλά και θα αντιδράσουμε σθεναρά αποπέμποντας από τα νοσοκομεία εκείνους τους Διοικητές που θα θελήσουν να περικόψουν προγράμματα εφημέρευσης” τονίζουν και προσθέτουν πως οι εφημερίες κοστίζουν, όπως κοστίζει και η συντήρηση του στρατεύματος και της πυροσβεστικής, την ετοιμότητα των οποίων κανείς δεν διανοείται να θέσει σε κατώτερο επίπεδο ή να απαιτήσει φθηνότερη εθνική άμυνα, προβάλλοντας το ανόητο επιχείρημα πως τα τελευταία 60 χρόνια ο ελληνικός στρατός δεν έκανε κανένα πόλεμο!

Πηγή: ygeianews.gr

Share

Be the first to comment on "Νοσοκομειακοί γιατροί:”Θα πεθάνουν ασθενείς αν κόψετε τις εφημερίες μας”"

Leave a comment

error: