Νευρική ανορεξία αλλά και ερωτική ανορεξία

nevriki anoreksia

nevriki anoreksiaΤο βασικό ένστικτο της ζωής που λέγεται και libido είναι ένας συνδυασμός επιθυμίας για επιβίωση, άρα τροφή, φόβο για το άγνωστο και έλξη για το διαφορετικό, που σημαίνει σεξ με γυναίκα ή άνδρα, δεν έχει σημασία, γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο η φαντασία βλέπει το διαφορετικό και το μεταφράζει σε σεξουαλική πράξη.

Η ερωτική ανορεξία στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για διακοπή της ντοπαμίνης, που είναι ορμόνη μεταβιβαστής της σεξουαλικής ηδονής, δηλαδή χωρίς αυτή δεν θέλω να κάνω σεξ, να φάω, να πιω, να χαρώ τα απλά πράγματα της ζωής.

Πίσω, δηλαδή, από μια anorexia nervosa κρύβεται μια ανορεξική για έρωτα φύση. Τα εγκεφαλικά κύτταρα τρέφονται με ανδρογόνα που υπερπαράγονται στην εφηβεία καθώς και στην ερωτική πράξη σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες, γι’ αυτό και όταν αυτά πέφτουν, οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν διάσπαση προσοχής, εκνευρισμό και διάθεση για καβγά.

Η κρεβατομουρμούρα, όπως επικράτησε στη λαϊκή γλώσσα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα του εκνευρισμού που φέρνει αυτή η αποχή από το σεξ, που στη συνέχεια εξαφανίζει την τεστοστερόνη από τα κύτταρά μας.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως ο αυνανισμός ή όπως λέμε στη διεθνή επιστημονική γλώσσα malakia nervosa (Μ.Ν.) διώχνει τον εγκεφαλικό φλοιό και τον μετατρέπει σε σπέρμα, όπερ λευκό το σπέρμα, λευκό το εγκεφαλικό υγρό, άρα ίδια.

Η θέση αυτή στη λαϊκή προκατάληψη έχει μια αλήθεια και ένα ψέμα. Με τη MN η αλήθεια είναι πως ο εγκέφαλος αδειάζει από ιδέες άλλες, πλην της ερωτικής φαντασίωσης, με την οποία ο αυνανιστής και η αυνανίστρια προσπαθούν να διεγερθούν.

Η ΜΝ σε αυτό το επίπεδο δεν κάνει καθόλου κακό, διότι χαλαρώνει τον εγκέφαλο από πολλές άχρηστες και στρεσογόνες ιδέες, όπως πώς θα πληρώσω την εφορία, ή πώς θα κάνω το παιδί μου να διαβάζει, ή πώς θα ξεφορτωθώ την /τον βαρετό σύντροφό μου.

Άρα, η ΜΝ δεν είναι πάντα άχρηστη, αλλά μπορεί να είναι και χρήσιμη, ιδιαίτερα την εποχή του μνημονίου που το σεξ κοστίζει, όπως και όλα τα καλά πράγματα στον κόσμο.

Για την αξία του θα συζητήσουμε άλλη φορά.

Τώρα, η κακή πλευρά της ΜΝ είναι πως οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με μια σεξουαλική ευφυΐα, όπως λέμε συναισθηματική και διανοητική ευφυΐα.

Η σεξουαλική ευφυΐα για να βρει έδαφος θέλει έναν αντίπαλο ή και πολλούς, στην περίπτωση της ομαδογαμίας.

Το σεξουαλικό ένστικτο δεν μας το χάρισε η φύση για να κάνουμε παιδιά, όπως επικράτησε για χριστιανικούς και ηθικολογικούς λόγους, άσχετους με τη βιολογία και εν τέλει με την πραγματική φύση του ανθρώπου.

Παιδιά κάνουν και οι αμοιβάδες και με πιο ασφαλή τρόπο και χωρίς κόπο επίσης. Στα ζώα το ένστικτο αυτό ξυπνά μία φορά τον χρόνο για να κάνουν ένα παιδί και μόνο ή έστω κάποια άλλα μόνο στον οίστρο, δηλαδή όταν το θηλυκό είναι γεμάτο από οιστρογόνα.

Ο άνθρωπος είναι ο μόνος οργανισμός στη Γη που κάνει σεξ για πολλούς άλλους λόγους εκτός από τα παιδιά, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΕΤΑΙ, άλλη μεγάλη κουβέντα που δεν είναι της ώρας.

Άρα, ο άνθρωπος κάνει σεξ για να περάσει καλά, αλλά και πάλι υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να περάσει καλά.

Η πιο πιθανή ανθρωπολογική και λογική εξήγηση είναι πως το σεξ είναι η παγίδα για να μιλήσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, κυρίως πριν από το σεξ, διότι μετά συνήθως κοιμούνται ή βλέπουν τηλεόραση.

Η προσεξουαλική συνομιλία όμως μας κάνει ευφυείς, σκεπτόμαστε τι θα πούμε, πώς θα το πούμε, διαβάζουμε και κανένα ποίημα πριν πάμε για να εντυπωσιάσουμε το αντικείμενο του πόθου μας.

Η σεξουαλική πράξη μάς αναγκάζει να σκεφτούμε πώς θα την επιτύχουμε, πώς θα την κάνουμε διαφορετική, πώς θα την ενισχύσουμε, δηλαδή ένας καλός οργασμός πρέπει να είναι και ένας έξυπνος οργασμός.

Αν δεν χρειάζονταν ο εγκέφαλος, η σκέψη, η γνώση, ο πολιτισμός, τα ρούχα, η πρόκληση, το υπονοούμενο, για να φθάσουμε στο κρεβάτι, οι άνθρωποι απλώς θα ακουμπούσαν τα χέρια τους, όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και θα τελείωναν.

Χωρίς σεξ οι άνθρωποι θα είχαν ακόμα προβιές σαν ρούχα και δεν θα έφευγαν από τη ζούγκλα.

Θα μου πείτε, τώρα που έφυγαν είναι καλύτεροι; Ασφαλώς όχι, χειρότεροι είναι οι κοινωνικοί ουρακοτάγκοι που κυκλοφορούν στη σύγχρονη πολιτισμένη ζούγκλα.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΦΥΕΙΣ.

Τώρα, αν γίνουν και πιο άνθρωποι, η ιστορία θα το δείξει… Στα εκατομμύρια έτη της ζωής στον γαλαξία μας, το γονίδιο της συνομιλίας είναι μόλις 30.000 ετών, δηλαδή έχουμε μέλλον.

 

 

 

Madata.gr

Share

Be the first to comment on "Νευρική ανορεξία αλλά και ερωτική ανορεξία"

Leave a comment

error: