«Να ελέγχονται οι συγγενείς όταν κάποιος πεθάνει αιφνιδίως από καρδιά»

kardiakos thanatos

kardiakos thanatosΟι συγγενείς των ανθρώπων που πεθαίνουν ξαφνικά από την καρδιά τους πρέπει να ελέγχονται για κρυφά καρδιολογικά προβλήματα, συνιστούν βρετανοί καρδιολόγοι.

Σε οδηγίες που εξέδωσε το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF) αναφέρει ότι χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, καθώς ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος συχνά οφείλεται σε κληρονομούμενες καρδιοπάθειες, η ύπαρξη των οποίων είναι άγνωστη στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους.

Ο έλεγχος μπορεί να γίνεται με κάτι τόσο απλό, όσο ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο ελέγχει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.

Ο έλεγχος σημαίνει πως όσοι διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς, δεν θα ανησυχούν εν κρυπτώ. Αν, εξάλλου, διαπιστωθεί πως κινδυνεύει και άλλο μέλος της ίδιας οικογένειας, θα μπορέσει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευθεί.

«Ο ξαφνικός θάνατος ενός αγαπημένου ανθρώπου συχνά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μαθαίνει μια οικογένεια ότι έχει κληρονομικότητα σε καρδιολογικά νοσήματα», δήλωσε ο καθηγητής Πήτερ Βάισμπεργκ, ιατρικός διευθυντής του BHF.

«Ακόμα, όμως, κι αν απλώς υπάρχουν υπόνοιες για την αιτία του θανάτου, όλοι οι συγγενείς του θανόντος πρέπει να ελεγχθούν, διότι αυτό μπορεί να σώσει τη ζωή τους», πρόσθεσε.

 

 

Tanea.gr

 

Share

Be the first to comment on "«Να ελέγχονται οι συγγενείς όταν κάποιος πεθάνει αιφνιδίως από καρδιά»"

Leave a comment

error: