Νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε δύο θανάτους στην Κίνα

gripi_tvn_ptinwn_2_nekroi_kina

Νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε δύο θανάτους στην ΚίναΔύο άνδρες ηλικίας 87 και 27 ετών πέθαναν αυτό τον μήνα έχοντας μολυνθεί από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που μέχρι τώρα δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο.

Δύο άνθρωποι στη Σαγκάη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, πέθαναν αυτό τον μήνα έχοντας μολυνθεί από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που μέχρι τώρα δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 87 και 27 ετών, οι οποίοι νόσησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και πέθαναν στις αρχές Μαρτίου. Μία γυναίκα στη γειτονική επαρχία Ανουί επίσης μολύνθηκε από τον ιό στις αρχές Μαρτίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Το στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε και στους τρεις αναγνωρίστηκε ως το H7N9, το οποίο δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η επιτροπή.
Και στις τρεις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν πυρετός και βήχας που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε πνευμονία.

Άγνωστο παρεμένει πώς μολύνθηκαν οι τρεις άνθρωποι.

Ο ιός δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεταδοτικός καθώς δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας στους 88 κοντινότερους ανθρώπους των θυμάτων.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό H7N9.

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών προκάλεσε δύο θανάτους στην Κίνα"

Leave a comment