Νέο, πρωτοποριακό χάπι καταπολεμά τις ρυτίδες

hapi ritides

hapi ritidesΞεχάστε τις κρέμες και τις επίπονες επεμβάσεις. Ένα μόνο χάπι μπορεί να κρατήσει μακριά τις λεπτές γραμμές που δημιουργούνται λόγω του κρύου το χειμώνα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Οι πρώτες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι ένα συμπλήρωμα θρεπτικών συστατικών βελτιώνει την όψη του δέρματος τους χειμερινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Οι γυναίκες που έλαβαν το συμπλήρωμα δεν παρουσίασαν καμία επιδείνωση στην εμφάνιση των λεπτών γραμμών, δήλωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint-Jacques στη Γαλλία.

 

 

 

Το συμπλήρωμα παρασκευάστηκε με βάση το κολλαγόνο, το φλοιό του πεύκου και το εκχύλισμα σταφυλιού. Ογδόντα γυναίκες ηλικίας 35-55 ετών συμμετείχαν στη δοκιμή και λάμβαναν το χάπι κάθε μέρα για τέσσερις μήνες.

 

 

 

Στο τέλος της περιόδου δοκιμής, οι ερευνητές μελέτησαν το δέρμα των συμμετεχόντων με τη βοήθεια τεχνολογίας υπερήχου υψηλών συχνοτήτων.

 

 

 

Η ομάδα των γυναικών που δεν έλαβε το συμπλήρωμα είχε πιο σκληρή και ανομοιόμορφη επιδερμίδα, ενώ οι ρυτίδες του προσώπου τους ήταν εμφανέστερες κατά 25%.

 

 

 

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα μπορεί να προλάβει ή και να καταπολεμήσει τις λεπτές γραμμές του προσώπου, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις σκληρές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα.

 

 

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Interventions in Ageing.

 

onmed.gr

 

 

 

Share

Be the first to comment on "Νέο, πρωτοποριακό χάπι καταπολεμά τις ρυτίδες"

Leave a comment