Νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος ανακάλυψε Βρετανός επιστήμονας

bdscymmb

Νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος ανακάλυψε Βρετανός επιστήμοναςΜία συγκλονιστική ανακάλυψη που θα αλλάξει τα δεδομένα της οφθαλμολογίας έκανε ο Ινδικής καταγωγής Βρετανός καθηγητής Χαρμίντερ Ντουά, ο οποίος εντόπισε ένα νέο τμήμα του ανθρώπινου σώματος που οι ερευνητές δεν είχαν παρατηρήσει μέχρι σήμερα.

Ο Χαρμίντερ Ντουά, είναι καθηγητής οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και εντόπισε το νέο μέλος στον κερατοειδή του ματιού, με μέγεθος μόλις 15 μικρόμετρα και το ονόμασε Dua Layer.

Το Dua Layer είναι ένα από τα έξι γνωστά πλέον στρώματα του κερατοειδούς, του διάφανου χιτώνα του ματιού που λειτουργεί σαν πρόσθιο προστατευτικό κέλυφος μπροστά από το χρωματιστό του μέρος.

Η ανακάλυψη αυτού του επιπλέον στρώματος είναι πολύ σημαντική για τους επιστήμονες, αφού αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του κερατοειδούς και να συμβάλει σε καλύτερες μεταμοσχεύσεις.

Οπως αναφέρει ο ίδιος ο Ντουά: «Πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη που σημαίνει ότι όλα τα εγχειρίδια οφθαλμολογίας θα πρέπει να ξαναγραφτούν».

 

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος ανακάλυψε Βρετανός επιστήμονας"

Leave a comment