Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος με… sms

diakopi_kapnismatos_me_sms

Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος με smsΙδιαίτερα αποτελεσματική είναι η μέθοδος διακοπής καπνίσματος με μηνύματα ή βιντεομηνύματα όπως αποδεικνύει τελευταία επιστημονική μελέτη.

Συγκεκριμένα η μελέτη απέδειξε πως τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού, τα οποία περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές, έδειξε πως διπλασιάζουν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cochrane Library, το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους και μόνο το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

Στο πείραμα συμμετείχαν συνολικά 9.100 καπνιστές που παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες.

Από τους 4.730 ανθρώπους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι 444 κατάφεραν να το κόψουν, ενώ από τους 4.370 που δεν λάμβαναν μηνύματα στο κινητό τους, οι 240 σταμάτησαν το κάπνισμα για έξι μήνες.

 

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος με… sms"

Leave a comment

error: