Νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών

evriaggeies

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών υπόσχεται να μας απαλλάξει από το αντιαισθητικό πρόβλημα μέσα σε μόλις μία ώρα.

Η νέα θεραπεία των ευρυαγγειών, που ονομάζεται VenaSeal, περιλαμβάνει ουσιαστικά την έγχυση μικρής ποσότητας μη τοξικής κόλλας στις προβληματικές φλέβες, με τη χρήση μικροσκοπικού καθετήρα ο οποίος καθοδηγείται από υπέρηχο.

Το αίμα βρίσκει τότε διέξοδο προς άλλες, περισσότερο υγιείς φλέβες, με αποτέλεσμα τα προβληματικά αγγεία να ξεφουσκώνουν και να γίνονται έτσι λιγότερο ορατά. Η VenaSeal δεν απαιτεί τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας και η εφαρμογή της ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα μίας ώρας.

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα κιόλας πειράματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και, όπως όλα δείχνουν, η νέα αυτή μέθοδος, που ανέπτυξε ο Ρόντνεϊ Ράμπε από την αμερικανική εταιρεία Sapheon, θα αντικαταστήσει σύντομα τις θεραπείες με λέιζερ, αλλά και τις πιο επεμβατικές προσεγγίσεις.

Εξι μήνες μετά τη θεραπεία VenaSeal, στην οποία υποβλήθηκαν 38 εθελοντές, δύο εξ αυτών εμφάνισαν ξανά ευρυαγγείες και δύο άλλοι εμφάνισαν ήπιες δερματικές αντιδράσεις. Αυτό το διάστημα η μέθοδος δοκιμάζεται σε 120 ασθενείς στην Ευρώπη, υπό τον συντονισμό του Imperial College και του Imperial College Healthcare Trust. «Φαίνεται ότι η μέθοδος έχει αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ασθενείς είναι καλά. Μόνο ένας εμφάνισε φλεγμονή στο δέρμα, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε», εξηγεί ο καθηγητής Αλαν Ντέιβις, ο οποίος επιβλέπει δώδεκα ασθενείς.

 

Πηγή:greekradar.gr

Share

Be the first to comment on "Νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών"

Leave a comment