Μπισκοτάκια βρώμης.

biskota

Υπάρχει τρόπος να απολαμβάνουμε νοστιμότατα, σπιτικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη, διογκωτικές ουσίες και ζωικά προϊόντα; Φυσικά και υπάρχει!  Παρουσιάζουμε σήμερα μια συνταγή μπισκότων βρώμης που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

Υλικά:

– 300 γρ. αλεύρι τύπου 70%

– 150 γρ. νιφάδες βρώμης ολικής (λεπτές)

– 150 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο βιολογικό

– 150 ml βύνη ρυζιού ή σιρόπι αγάβης

– 1 πρέζα ανεπεξέργαστο αλάτι

– 1 πρέζα κανέλα

– ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

– βιολογική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη & χρωστικά

Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη βύνη ρυζιού ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτουμε τώρα όλα τα υλικά μαζί, πλάθοντας σιγά-σιγά φτιάχνοντας τη ζύμη των μπισκότων μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε την ανάλογη ποσότητα κάθε φορά και πλάθουμε ένα –ένα τα μπισκότα μας, αφήνοντας λίγο κενό χώρο στη μέση για να τη μαρμελάδα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα καλά λαδωμένο χαμηλό ταψάκι ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 180 βαθμούς. Μπορείτε να συνοδέψετε τα μπισκοτάκια βρώμης με τσάι του βουνού που θα βράσετε κανονικά και λίγο πριν το τέλος θα προσθέσετε λίγο κανέλα & γαρύφαλλο. Καλή απόλαυση!

 

karafillides.gr

Share

Be the first to comment on "Μπισκοτάκια βρώμης."

Leave a comment

error: