Μικρές φροντίδες ομορφιάς, αλλά απαραίτητες

Η καλύτερη περιποίηση, βήμα προς βήμα, που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας τώρα που είναι άνοιξη…

 

ΠΛΑΤΗ

Για την πλάτη, όπου το δέρμα είναι κάπως λιπαρό, σημασία δεν έχει τόσο η ενυδάτωση όσο η καθαριότητα. Καθώς είναι δύσκολο να τη φτάσετε, η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων διευκολύνεται περισσότερο με μια τρίχινη λωρίδα ( χρησιμοποιείται σε στεγνό δέρμα πριν από το ντους), παρά με ένα προϊόν απολέπισης που χρησιμοποιείται με το χέρι.

 

Μετά τον καθαρισμό δεν χρειάζεται να βάλετε κρέμα, αρκεί το καλό ξέβγαλμα με νερό.

 

Προσοχή!

-Αν στην πλάτη σας υπάρχουν μαύρα στίγματα, είναι δύσκολο να τα βγάλετε μόνη σας. Καλό είναι, λοιπόν, να προσφέρετε στον εαυτό σας μια φορά το χρόνο μια επίσκεψη σ’ ένα ινστιτούτο αισθητικής.

-Αντίθετα, για να προλάβετε την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων στην πλάτη, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ίδιες λοσιόν που κυκλοφορούν κατά των μπιμπικιών του προσώπου.

 

ΚΟΙΛΙΑ

Η σωστή διατροφή μαζί με την τακτική άσκηση των κοιλιακών βοηθούν  ν’ αποκτήσετε και να διατηρείτε την κοιλιά σας σφικτή και ωραία.

Αν η κοιλιά σας δεν είναι τραβηγμένη και σφιχτή, τότε είναι καλύτερα να ξεχάσετε μερικά ρούχα που την τονίζουν…

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το δέρμα της κοιλιάς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα σε σχέση με οι υπόλοιπο σώμα, γιατί η επιδερμίδα στην περιοχή αυτή είναι απαλή.

 

Προσοχή!

-Οι κρέμες αδυνατίσματος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές, γιατί όταν εγκατασταθούν τα παχάκια εκεί είναι δύσκολο να απομακρυνθούν. Μόνη εξαίρεση : έπειτα από μια εγκυμοσύνη, καθώς την περίοδο αυτή μια κρέμα αδυνατίσματος σας επιτρέπει να ξαναβρείτε τη γραμμή σας και διευκολύνει το δέρμα σας να ξανασφίξει ακόμη πιο γρήγορα.

-Οι ραγάδες –αν υπάρχουν ήδη μερικά χρόνια- δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανισθούν με τη βοήθεια μιας κρέμας.

 

ΠΟΔΙΑ

Μην ξεχνάτε να περιποιείστε τα πόδια σας συχνά, αρχίζοντας με ένα ζεστό ποδόλουτρο, για να μαλακώσει η επιδερμίδα. Τρίψτε τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα.

Μετά στεγνώστε τα και προχωρήστε σε ένα γρήγορο πεντικιούρ: κόψτε τα νύχια τετράγωνα, σπρώξτε τα πετσάκια και μετά περάστε δυο στρώσεις διαφανές βερνίκι. Το βράδυ, επί μια βδομάδα, χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα.

 

Προσοχή!

-Εάν πρόκειται να φορέσετε καλσόν, μην χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα στα πόδια σας, γιατί η κρέμα όχι μόνο θα λερώσει το δέρμα τους, αλλά θα σας κάνει να έχετε και τη δυσάρεστη αίσθηση ότι γλιστράτε μέσα στα παπούτσια σας.

-Αν έχετε εγκαταλείψει τα πόδια σας επί αρκετό καιρό, πρέπει να υπολογίσετε μια ώρα περίπου φροντίδας για να έχετε καλό αποτέλεσμα.

 

ΑΓΚΩΝΕΣ

Για να καταπολεμήσετε το άγριο δέρμα στους αγκώνες αν τους έχετε εγκαταλείψει επί πολύ καιρό, κάντε ένα γκομάζ, δυο ή τρεις φορές, σε μικρό χρονικό διάστημα και μετά χρησιμοποιήστε μια πολύ ενυδατική κρέμα (μια κρέμα για ξηρά χέρια είναι ό,τι χρειάζεται), κάνοντας μασάζ ώσπου να διεισδύσει τελείως.

Στη συνέχεια, το δέρμα στους αγκώνες σας θα διατηρείται απαλό, αρκεί να κάνετε ένα γκομάζ την εβδομάδα και να χρησιμοποιείτε ένα γαλάκτωμα σώματος καθημερινά.

 

Προσοχή!

-Η χρήση κρέμας χωρίς να προηγηθεί γκομάζ δεν ωφελεί σε τίποτα. Η μόνη εξαίρεση: τα γαλακτώματα σώματος με βάση οξέα φρούτων ή σαλικυλικό οξύ, με τα οποία μπορείτε να παρακάμψετε το γκομάζ, γιατί η σύνθεσή τους επιτρέπει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ταυτόχρονη ενυδάτωση του δέρματος και μάλιστα στο διάστημα μιας μόνο εβδομάδας.

 

ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Το δέρμα είναι αυτό που στηρίζει τα πάντα σε τούτη την τόσο λεπτή περιοχή, γιατί κάτω από το στήθος δεν υπάρχουν μυς. Μπορείτε όμως να γυμνάσετε λίγο τους θωρακικούς σας μυς ( βρίσκονται ανάμεσα στο στήθος και το λαιμό) προφέροντας τα γράμματα Ι και Ο είκοσι φορές στη σειρά.

Από πλευράς φροντίδας, για να διατηρήσετε την απαλότητα της επιδερμίδας στο ντεκολτέ σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν για το μπούστο ή ένα γαλάκτωμα ενυδάτωσης για το σώμα.

 

Προσοχή

Οι κρέμες που υπόσχονται αύξηση ή μείωση του στήθους δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα. Για να επιτύχουν κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εξασκούν κάποια δράση στον όγκο του αδένα του μαστού, πράγμα αδύνατο για ένα καλλυντικό. Μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να μεταβάλει το σχήμα του στήθους.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Μικρές φροντίδες ομορφιάς, αλλά απαραίτητες"

Leave a comment

error: