Μη στέλνετε μηνύματα όταν περπατάτε!

minimata

minimataΕίναι σίγουρα επικίνδυνο να στέλνουμε γραπτά μηνύματα όταν οδηγούμε, τι συμβαίνει όμως όταν στέλνουμε μηνύματα όταν περπατάμε; Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ δείχνει ότι αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ισορροπία και τη στάση του σώματος.

Η ερευνητική ομάδα από το αυστραλιανό πανεπιστήμιο μελέτησε 26 υγιή άτομα ώστε να διαπιστώσει ποιες είναι η συνέπειες της χρήσης του κινητού στην κίνηση του σώματος. Καθένας από τους συμμετέχοντες έπρεπε να καλύψει απόσταση 8,5 μέτρων ενώ διάβαζε ένα γραπτό μήνυμα, ενώ έγραφε ένα μήνυμα ή περπατούσε χωρίς να κρατά τίποτα.

Οι συμμετέχοντες που έγραφαν ενώ περπατούσαν είχαν πιο αργό ρυθμό βαδίσματος ενώ δεν μπορούσαν να περπατήσουν σε ευθεία γραμμή και οι κινήσεις του αυχένα τους ήταν περιορισμένες. Τα ίδια αποτελέσματα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, παρατηρήθηκαν και για τους συμμετέχοντες που διάβαζαν ένα μήνυμα.

Η περιορισμένη κίνηση του κεφαλιού φάνηκε να επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία των συμμετεχόντων. «Η ανάγνωση και κυρίως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων την ώρα που περπατάμε επηρεάζει σημαντικά το βάδισμα και την ισορροπία», αναφέρει η σχετική μελέτη.

Οι ερευνητές δεν παρέβλεψαν να τονίσουν ότι η χρήση του κινητού την ώρα που περπατάμε μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα. Πρόσφατη μελέτη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έδειξε ότι από το 2004 έως το 2010 καταγράφηκαν 1.500 επείγοντα περιστατικά λόγω χρήσης κινητού από πεζούς.

 

 

 

onmed.gr

 

 

Share

Be the first to comment on "Μη στέλνετε μηνύματα όταν περπατάτε!"

Leave a comment

error: