ΜΗΤΕΡΑ : Εξελίξεις στη LASER Ενδοσκοπική Ουρολογία

Από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του ΜΗΤΕΡΑ με διευθυντή τον γιατρό κ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη εισήχθη η Laser τεχνολογία αιχμής Moses. Με την απόκτηση αυτού του συστήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα  ήλθε το οριστικό τέλος στο πρόβλημα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης των νεφρών.

 

HoLEP

Τα 2/3 των ανδρών πάνω απ’ τα πενήντα υποφέρουν από τη διόγκωση του προστάτη τους με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους. Το αποτέλεσμα; Οι άνδρες αυτοί να οδηγούνται σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους, έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστης και των νεφρών τους. Ευτυχώς όμως η εμφάνιση νέων τεχνικών ελάχιστα επεμβατικών, εύκολων και προσιτών στον ασθενή ήλθε να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας.

 

Η μοναδική λύση

Η HoLEP ενδοσκοπική εκπυρήνιση του προστάτη χρησιμοποιώντας το laser Moses αποτελεί πλέον διεθνώς τον χρυσό κανόνα και τη μοναδική λύση επιλογής, ιδίως για μεγάλους αδένες που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της  παλιάς μεθόδου. Κι αυτό καθώς  προσφέρουν ριζικότητα και μην αφήνοντας υπολειμματικό ιστό ο οποίος δημιουργούσε έντονα λειτουργικά προβλήματα και χρειαζόταν πολλαπλές αναθεωρήσεις και ταλαιπωρία  στη συνέχεια της ζωής του άνδρα.

Επίσης, λόγω της φιλικότητος της ενέργειας προς τον ανθρώπινο ιστό και του απολύτως υπολογισμένου βάθους διείσδυσης της ακτίνας δεν δημιουργεί θερμικές βλάβες στα νεύρα που είναι υπεύθυνα για τη στυτική λειτουργία διατηρώντας τον ανδρισμό.

Η επέμβαση είναι αναίμακτη και ανώδυνη, ο χειρουργικός χρόνος πλέον είναι ταχύτατος, ο δε ασθενής απελευθερώνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα και με συντομότατη περίοδο αποκατάστασης, ο δε καθετήρας αφαιρείται πολλές φορές και την ίδια ημέρα.

 

RIRS

Η ενδοσκοπική λιθοτριψία χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάς laser Moses αποτελεί την οριστική λύση εκλογής για την εξάχνωση των λίθων του νεφρού κάθε θέσης και μεγέθους με την πρώτη κιόλας φορά.

Η ελάχιστα παρεμβατική αυτή μέθοδος εκτελείται χωρίς τομές, με τη βοήθεια μιας ελάχιστης διαμέτρου κάμερας η οποία εισέρχεται ανάδρομα μέσω του ουρητήρα και μπορεί να επισκεφθεί και τα πλέον δυσπρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία του νεφρού.

Έτσι με απευθείας οπτική επαφή και εξαιρετική ακρίβεια  εξαχνώνονται, μεταπίπτουν δηλαδή από στερεά σε αέρια κατάσταση, λίθοι ανεξαρτήτως μεγέθους και σκληρότητας με έναν συνοπτικό τρόπο σε μια μόνο συνεδρία υπό την επήρεια ελάχιστης ν’αρκωσης, απελευθερώνοντας τον ασθενή συντομότατα από το νοσοκομείο.

Η αποφυγή του κατακερματισμού του λίθου σε συγκρίμματα, παρά η απόλυτη εξαέρωσή του, είναι ακριβώς και το γεγονός για το οποίο αποφεύγεται ο τραυματισμός του ουρητήρα λόγω της καθόδου των υπολειμμάτων όπως συνέβαινε με τις παλαιότερες μεθόδους.

Προσοχή!

0ι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια και επιτυχία και θα πρέπει να εκτελούνται μόνο σε κέντρα που διαθέτουν την εμπειρία και τον βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής. 

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "ΜΗΤΕΡΑ : Εξελίξεις στη LASER Ενδοσκοπική Ουρολογία"

Leave a comment

error: