Μηλόξυδο: Γνωρίστε τα μοναδικά οφέλη του στην επιδερμίδα σας

miloksido

miloksidoΤα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί με την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας τους, κυρίως στο πρόσωπο, και αναζητούν τους τρόπους εκείνους για να την περιποιηθούν με σπιτικά υλικά.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι μάσκες προσώπου από απλά, καθημερινά υλικά που υπάρχουν σε κάθε ντουλάπι. Αλλά εκτός από αυτά, στο ίδιο ντουλάπι θα βρείτε πιθανότατα και ένα ακόμα σπιτικό υλικό που είναι ιδανικό για την υγεία της επιδερμίδας σας.

Αυτό είναι το μηλόξυδο! Το ξύδι χρησιμοποιείται για την φροντίδα του δέρματος εδώ και αιώνες, από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Έχει μια τονωτική δράση που βοηθάει το δέρμα μέσω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στα μικρά τριχοειδή αγγεία. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζουν το σχηματισμό βακτηρίων και δερματικών μολύνσεων στο δέρμα. Είναι επίσης ένα ισχυρό μέσο καθαρισμού, που διαλύει τη βρομιά και τις σκόνες στην επιδερμίδα, καθώς και τη συσσώρευση λιπαρών ελαίων στην επιφάνεια και τους πόρους του δέρματος. Τέλος, ρυθμίζει το pH του δέρματος το οποίο το διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα, αποθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη βακτηρίων.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο στην επιδερμίδα σας.

-Με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο μηλόξυδο, κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Αυτό θα καθαρίσει το δέρμα και θα μειώσει τη φλεγμονή. Συνιστάται ειδικά σε άτομα που ταλαιπωρούνται από ψωρίαση ή ακμή.

-Φτιάξτε μια μάσκα με ίσα μέρη μηλόξυδου και μαγειρικής σόδας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά, προτού πλυθείτε. Αυτή είναι μία από τις πιο ισχυρές μάσκες αποτοξίνωσης που μπορείτε να φτιάξετε με σπιτικά υλικά.

-Καταπολεμήστε την εφίδρωση και κυρίως τη δυσοσμία του ιδρώτα στις μασχάλες, κάνοντας μια “πλύση” με μηλόξυδο. Όπως και στο πρόσωπο, με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ξύδι καθαρίστε το δέρμα στις μασχάλες. Το pH της επιδερμίδας σε εκείνο το σημείο θα γίνει πιο όξινο και αυτό είναι ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Είναι αυτά τα βακτήρια που διασπώνται από την υγρασία και το νερό κατά την εφίδρωση και είναι αυτή η χημική διαδικασία της διάσπασης που παράγει δύσοσμα πτητικά αέρια.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε δερματικά προβλήματα όπως οι μύκητες που εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα των ποδιών. Κάντε κομπρέσες με μηλόξυδο και καθαρίστε την επίμαχη περιοχή δύο φορές την ημέρα για να απαλλαχτείτε ακόμα και από τον πιο επίμονο μύκητα.

 

Madata,gr

Share

Be the first to comment on "Μηλόξυδο: Γνωρίστε τα μοναδικά οφέλη του στην επιδερμίδα σας"

Leave a comment

error: