Με εξέταση αίματος μπορεί να εντοπιστεί η κατάθλιψη

katathlipsi_exet_aimatos

Με μια απλή αιματολογική εξέταση, διάρκειας μόλις λίγων λεπτών,  οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα η κατάθλιψη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κείο στο Τόκυο, συνέδεσαν την κατάθλιψη με τη συγκέντρωση φωσφορικού οξέος στο αίμα. Η διαπίστωση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού προηγούμενες απόπειρες διάγνωσης με αιματολογική εξέταση, χρειάζονταν ανάλυση του DNA των λευκών αιμοσφαιρίων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα τώρα προσπεράστηκε, καθώς η νέα εξέταση θα ανιχνεύει τα επίπεδα κατάθλιψης, μόνο με τη μέτρηση της συγκέντρωσης του φωσφορικού οξέος στο αίμα.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η νέα εξέταση θα συμβάλει στη βελτίωση της έγκαιρης ανίχνευσης της ψυχικής νόσου, εφόσον γίνεται στη διάρκεια τακτικών ιατρικών εξετάσεων, καθιστώντας έτσι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη την θεραπεία των καταθλιπτικών.

Στόχος των ερευνητών είναι να κυκλοφορήσει η νέα εξέταση διάγνωσης της κατάθλιψης εντός της επόμενης διετίας, ύστερα από τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές και την έγκριση του Υπουργείου Υγείας

Πηγή: star.gr

Share

Be the first to comment on "Με εξέταση αίματος μπορεί να εντοπιστεί η κατάθλιψη"

Leave a comment