Μείωση λίπους και ζάχαρης δεν πάνε μαζί

lipos

lipos Τι επισημαίνουν νέες έρευνες επιστημόνων

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης ανασκόπησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition και συμπεριέλαβε 53 επιστημονικά άρθρα, πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκουν δύσκολο να ακολουθήσουν τις συστάσεις για τη μείωση της κατανάλωσης λίπους και σακχάρων ταυτόχρονα.

Μάλιστα, τα άτομα εκείνα που καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερη ποσότητα λίπους στη διατροφή τους φαίνεται να καταναλώνουν περισσότερα σάκχαρα, ενώ εκείνοι που καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες σακχάρων φαίνεται να καταναλώνουν σημαντικά υψηλότερες ποσότητες λίπους.

Σύμφωνα με του ερευνητές, τα ευρήματα αυτά οφείλονται στο ότι τα τρόφιμα που είναι φτωχά σε λίπος μπορεί να είναι πλούσια σε σάκχαρα, όπως οι τυποποιημένοι χυμοί εμπορίου και τα επεξεργασμένα δημητριακά. Αντίθετα, φτωχά σε σάκχαρα τρόφιμα μπορεί να είναι πλούσια σε λίπος, όπως τα έλαια και τα προϊόντα κρέατος.

Έτσι λοιπόν οι καταναλωτές στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την κατανάλωση λίπους ή σακχάρων συχνά οδηγούνται στην υπερκατανάλωση της άλλης ομάδας, καθώς δεν μπορούν να συνδυάσουν τον ταυτόχρονο περιορισμό τους.

Κάθε άτομο που επιθυμεί να βελτιώσει τις διατροφικές επιλογές του θα πρέπει να ενημερώνεται άρτια από το διαιτολόγο του, ώστε να υιοθετεί τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ισορροπία.

Ο αποκλεισμός τροφίμων ή ομάδων τροφίμων με σκοπό τη βελτίωση της διατροφής και τον έλεγχο βάρους θα μπορούσε να οδηγήσει σε διατροφικά λάθη και να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Newbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Μείωση λίπους και ζάχαρης δεν πάνε μαζί"

Leave a comment

error: