Μαύροι κύκλοι στα μάτια

mavroi_kykloi

 Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των σημερινών εργαζόμενων γυναικών είναι οι αντιαισθητικοί κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι πολλές ώρες στον υπολογιστή , η υπερβολική κούραση των ματιών με το διάβασμα καθώς και οι περιορισμένες ώρες ύπνου είναι οι αιτίες που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Πολλές από εμάς επίσης έχουν την φυσική προδιάθεση για μαύρους κύκλους.

Τρόποι αντιμετώπισης

1. Παίρνουμε ένα μεταλλικό κουταλάκι και το αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο παγωμένο νερό για λίγη ώρα. Μετά τοποθετούμε το παγωμένο κουταλάκι στους μαύρους κύκλους για ένα λεπτό περίπου. Αυτό θα τους ξεφουσκώσει και θα τους απαλύνει. Το ίδιο μπορείτε να το κάνετε και με παγάκια , εάν το αντέχετε.

2. Η πιο γνωστή μέθοδος για σπιτική αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι το αγγούρι. Πάρτε δύο λεπτές φέτες αγγούρι και απλώστε τις στα μάτια σας σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Σίγουρα τα μάτια σας θα φαίνονται πιο ξεκούραστα!

3. Ευεργετικές ιδιότητες για τους μαύρους κύκλους έχει επίσης και το μαύρο τσάι! Πάρτε 2 φακελάκια μαύρο τσάι (το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ) και αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μερικά λεπτά. Τοποθετήστε τα φακελάκια στα μάτια σας για δέκα λεπτά περίπου. Το μαύρο τσάι βοηθά στο να καταπολεμήσετε το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.

4. Εάν το πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους επιμένει , τότε περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας. Το αλάτι βοηθά στην παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό γενικότερα. Έτσι εάν ο οργανισμός σας έχει την τάση να παρακρατεί υγρά, τα αλμυρά για εσάς πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο!

5. Τέλος, φροντίστε να έχετε ένα ανατομικό μαξιλάρι που θα σας δίνει τη σωστή θέση στο κεφάλι και τον αυχένα και να κοιμάστε αρκετά , τουλάχιστον για 6 – 7 ώρες ημερησίως. Μάθετε να ξεκουράζεστε.Αφιερώνετε το σωστό χρόνο στη ξεκούραση σας και διατηρήστε ένα πρόσωπο χωρίς μαύρους κύκλους και φουσκωμένα μάτια!

Πηγή:www.healthierworld.gr

Share

Be the first to comment on "Μαύροι κύκλοι στα μάτια"

Leave a comment

error: