Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα

aids_elonosia_greece

Για έξαρση των κρουσμάτων μιλάει ο Guardian

Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο οποίος επικαλείται τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
«Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας» τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, επικαλούμενη μαρτυρίες και αποκαλύψεις κορυφαίου στελέχους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
«Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250% κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους»  τονίζει στοn Guardian ο επικεφαλής του οργανισμού, προσθέτοντας ότι παρατηρείται έξαρση και της ελονοσίας στα νότια της χώρας, «σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών».
«Την ίδια ώρα» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, μετά από μία λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης της Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης και της τρόικας, «η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα».
Πηγή: newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα"

Leave a comment