«Μαθαίνοντας για μένα από τα όνειρά μου»

psyho

psyhoΠοια είναι τα μηνύματα που στέλνουν τα όνειρά μας;

Τι θέλει να μας πει ο εαυτός μας, μέσω των ονείρων; Τι σημαίνουν για εμάς;

Υπάρχει κάποιο όνειρο που βλέπεις συχνά και θες να κατανοήσεις καλύτερα τη σημασία του;

Βιωματικό εργαστήρι Ψυχοδράματος για τα Όνειρα : Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 , 11.00-16.30

Ειδικές τιμές  παρακολούθησης αγοράζοντας από το www.dealucky.gr

Μέσα από το εργαστήρι αυτό, θα δουλέψουμε ομαδικά μέσω του Ψυχοδράματος, για να έρθουμε σε επαφή με το ασυνείδητο που μιλά μέσα από τα όνειρά μας, με σκοπό να ανακαλύψουμε τη σημασία τους ή το μήνυμα που θέλουν να μας μεταφέρουν.
Mέσα από την ομαδική διαδικασία θα αγγίξουμε κομμάτια του εσωτερικού μας κόσμου που συνδέονται με τα όνειρά μας, που θα σταθούν αφορμή για να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας στην παρούσα φάση της ζωής μας, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα «που βρισκόμαστε» και προς τα πού θέλουμε να πάμε.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν:

• «ζέσταμα» της ομάδας και ζέσταμα σε κάποιο σημαντικό για μας όνειρο
• Αναβίωση ονείρων ή στοιχείων σημαντικών για τον καθένα με αφορμή κάποιο όνειρο με εκδραματίσεις στην ψυχοδραματική σκηνή
• Ψυχοδραματικές τεχνικές (role playing, τεχνική του καθρέφτη, του σωσία, αντιστροφή ρόλων, μονόλογος κ.α.)
• Μοίρασμα και αυθεντική επαφή με τα άλλα μέλη της ομάδας, έτσι ώστε ο καθένας να γίνεται «βοηθητικό εγώ» του άλλου

Ψυχόδραμα: Δημιουργώντας ζωή!

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος που στοχεύει στην ανάδυση της εμπειρικής μας γνώσης, μέσω της δράσης και της εκδραμάτισης των ρόλων που υιοθετούμε, βοηθώντας μας στην εξερεύνηση και ανακάλυψη του εαυτού και στην καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας μας στην καθημερινή ζωή και του πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Ακόμη, με τη χρήση των ψυχοδραματικών τεχνικών και της εκπαίδευσης ρόλου, μας ωθεί στη συμφιλίωση με τον εαυτό μας, στην επίτευξη της αναδημιουργίας του εαυτού μας και την εύρεση πιο λειτουργικών τρόπων ανταπόκρισής μας στα θέματα που μας απασχολούν.

Τέλος, αποτελεί μια μέθοδο καλλιέργειας και διεύρυνσης των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας, με σκοπό την ενθάρρυνση του ατόμου για το χτίσιμο μιας ζωής με καλύτερη ποιότητα, γεμάτης με ζωντάνια, χιούμορ, αμεσότητα, δημιουργικότητα, με σχέσεις ουσιαστικότερες και αληθινότερες!

” Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται να το λύσεις, είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται να το ζήσεις!

Ο μόνος τρόπος για να διώξεις από πάνω σου το φόβο είναι, αντί να χρησιμοποιείς την ενέργειά σου στο να προσπαθείς να γίνεις ξεχωριστός, να την αφιερώσεις στο να γίνεις ο εαυτός σου! ”

 

 

Share

Be the first to comment on "«Μαθαίνοντας για μένα από τα όνειρά μου»"

Leave a comment

error: