Μαγικά μανιτάρια κατά του καπνίσματος

diakopi_kapnismatos

diakopi_kapnismatosΗ πολυσυζητημένη παραισθησιογόνος ουσία των «μαγικών» μανιταριών δοκιμάστηκε σε μικρή κλίμακα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του JohnHopkins των Η.Π.Α. έδωσαν για 8 εβδομάδες σε 15 ανθρώπους ψιλοκυβίνη, το βασικό παραισθησιογόνο των «μαγικών» μανιταριών. Οι άνθρωποι αυτοί, 10 άνδρες και 5 γυναίκες, ήταν όλοι απολύτως υγιείς σωματικά και ψυχικά και ήταν ενεργοί καπνιστές για κατά μέσο όρο 31 χρόνια ο καθένας. Όλοι κάπνιζαν κατά μέσο όρο 19 τσιγάρα την ημέρα και είχαν προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να το κόψουν αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

Μετά το πέρας των 8 εβδομάδων 12 από τους 15 συμμετέχοντες μπόρεσαν να σταματήσουν το κάπνισμα. Όπως είναι προφανές οι ερευνητές δεν ενθαρρύνουν τον κόσμο να παίρνει παραισθησιογόνα, αλλά θεωρούν ότι η ψιλοκυβίνη σε τέτοιες μικρές και ελεγχόμενες δόσεις, που δίνονται σε περιβάλλον υπό την επίβλεψη ειδικών, θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει.

Οι συμμετέχοντες καθόντουσαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστά μάτια, άκουγαν μουσική και χαλάρωναν μετά τη λήψη του παραισθησιογόνου.

Ο MatthewJohnson, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, εξήγησε ότι η ψιλοκυβίνη δεν λειτουργεί όπως άλλα φάρμακα που δίνονται για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά ότι επειδή μας κάνει να σκεφτούμε βαθιά τη ζωή μας μπορεί να μας προκαλέσει τη διάθεση να αλλάξουμε ζωή.

 

Newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Μαγικά μανιτάρια κατά του καπνίσματος"

Leave a comment

error: