Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Προς ανατιμολόγηση και τα γενόσημα

neo_deltio_timwn_farmakwn
Μέχρι τις 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς.

Όπως είπε, «με το νέο σύστημα θα ανατιμολογηθούν και τα γενόσημα, για να κατέβουν οι τιμές τους, ώστε να επιδράσει και η μείωση των τιμών στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή από το ΚΚΕ για τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε πως υπήρξε ποτέ επίσημη κυβερνητική δέσμευση για πλαφόν 1500 ευρώ το χρόνο για κάθε ασθενή.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση του Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε ότι «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που έχει μιαν ωριμότητα και ξέρει τα στοιχεία δεν θα προχωρήσει σε κινητοποίηση το Σάββατο».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη φορά η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Έχουμε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την φαρμακευτική παροχή περίθαλψης στους ασφαλισμένους», κατέληξε ο κ. Σαλμάς.

skai.gr
Share

Be the first to comment on "Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Προς ανατιμολόγηση και τα γενόσημα"

Leave a comment