Λύθηκε το πρόβλημα με τα ακριβά φάρμακα

Ypourgio_Ygeias_akriva_farmaka

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη χορήγηση τους

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών με σοβαρά χρόνια νοσήματα βάζει το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνοντας πως τα φάρμακά τους χορηγούνται από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα ιδιωτικά φαρμακεία. Στην ίδια ανακοίνωση δεσμεύεται πως θα πληρώσει στο ακέραιο τις χρωστούμενες εφημερίες στους γιατρούς.

Η ανακοίνωση του ΥΥΚΑ:

«Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει, ότι έχει δοθεί σχετική εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων, να εξασφαλίσουν την επάρκεια των φαρμάκων αυτών και οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία των πλησιέστερων νοσοκομείων του τόπου κατοικίας τους. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία και προσέρχονται στα φαρμακεία τους, θα καταγράφονται σε ειδικό μητρώο, έτσι ώστε στο εξής να μην παρουσιάζεται πρόβλημα στην εκτέλεση των συνταγών.

Τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια από την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το θέμα των εφημεριών το ΥΥΚΑ παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση των νοσοκομείων, ανά νοσοκομείο και ανά ειδικότητα, σε συνεργασία τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και έχει ήδη ανταποκριθεί στα όσα δεσμεύτηκε, με την αποπληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου στις 24/04/2012».

Πηγή: ygeianews.gr

Share

Be the first to comment on "Λύθηκε το πρόβλημα με τα ακριβά φάρμακα"

Leave a comment

error: