Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών η απόσυρση των φαρμάκων από την αγορά

likourentzos_aposirsi_farmakwn

Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών η απόσυρση των φαρμάκων από την αγοράΛανθασμένη χαρακτήρισε την πρακτική των εταιρειών να αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα.

«Δεν είναι καλή πρακτική, από όποια εταιρεία κι αν προέρχεται, να αποσύρει τα φάρμακά της από την ελληνική αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας σε συνέδριο για τα γενόσημα φάρμακα είχε αναφέρει πως ήδη έχουν υποβληθεί 23 αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το πρόβλημα της απόσυρσης των φαρμάκων ξεκίνησε έντονα το 2012 όταν υποβλήθηκαν 223 αιτήσεις στον ΕΟΦ, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν εντός του έτους 203 φάρμακα.

Παράλληλα, ο κ. Λυκουρέντζος στις δηλώσεις του μετά την επί 2,5 ώρες συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Τρόικα τόνισε ότι οι συνέπειες της κρίσης θέτουν σε δοκιμασία τις δομές του ΕΣΥ. «Αλλά ανταποκρινόμαστε στη μεγάλη ζήτηση και είμαστε στο σωστό δρόμο», συμπλήρωσε και πρόσθσε ότι οι μεταρρυθμίσεις ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας.

 

 

 

iefimerida.gr

Share

Be the first to comment on "Λυκουρέντζος: Λάθος πρακτική των εταιρειών η απόσυρση των φαρμάκων από την αγορά"

Leave a comment