Λοβέρδος: Σχέδιο διάσωσης για το “Ερρίκος Ντυνάν”

diasosi_errikos_ntynan

Σχέδιο “διάσωσης” του νοσοκομείου ‘Ερρίκος Ντυνάν’ προωθεί το υπουργείο Υγείας, καθώς ξεκαθαρίστηκε το θέμα του μαιευτηρίου ‘Γαία’ που λειτουργούσε εντός του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, δήλωσε την Τρίτη ότι ‘το θέμα ‘Γαία’ τελειώνει, το ‘Γαία’ μετακομίζει. Κατέθεσε στη Βουλή τη σύμβαση με την εταιρεία που του φτιάχνει το κτίριο στο Ιατρικό Κέντρο, για να πάει εκεί’.

 Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το ‘Γαία’ έκανε αίτηση ακυρώσεως εναντίον της απόφασής του, και πήρε προσωρινή διαταγή, έτσι θα εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει κάνει σε λίγες μέρες.

 Πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποί του έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα με τη σειρά τους. Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι το Γαία ‘θα την χάσει τη δίκη’.

Το απόγευμα ο κ. Λοβέρδος μετείχε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ παρουσιάζοντας ‘σχέδιο διάσωσης του νοσοκομείου αυτού’.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση, ανέφερε την προτεινόμενη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ του ‘Ερρίκος Ντυνάν’, του ‘Ωνασείου’, του νοσοκομείου του Ολυμπιακού Χωριού και ζήτησε να καταστήσει το νοσοκομείο ‘Ερρίκος Ντυνάν’ απαιτητές τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις του νοσοκομείου από τα Ταμεία υπερβαίνουν τα 30 εκ. ευρώ.

Το “σχέδιο διάσωσης” περιλαμβάνει επίσης αλλαγή του μάνατζμεντ του νοσοκομείου και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Share

Be the first to comment on "Λοβέρδος: Σχέδιο διάσωσης για το “Ερρίκος Ντυνάν”"

Leave a comment