Λαθρεμπόριο απαγορευμένων φαρμάκων μέσω Internet

farmaka_mesw_internet

Ο μεγαλύτερος όγκος των παράνομων ουσιών που κατάσχονται προέρχεται κυρίως από την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Πολωνία.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ διαστάσεις έχει λάβει η διακίνηση των παράνομων ουσιών, καθώς, σύμφωναμε τη Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου των Ναρκωτικών του ΟΗΕ, η αγορά ναρκωτικών μέσω Διαδικτύου εξελίσσεται πλέον σε μια ιδιαιτέρως εύκολη και γρήγορη διαδικασία για τους εμπόρους του θανάτου.

Όπως εκτιμά η επιτροπή, στο στόχαστρο των παράνομων διαδικτυακών φαρμακείων βρίσκονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι πέφτουν θύματα των παραπλανητικών διαφημίσεων που εμφανίζονται -κυρίως- σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως βιτρίνες, υποτίθεται, σοβαρών επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα όμως οι εταιρίες αυτές δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από λαθρεμπόριο απαγορευμένων ουσιών, τις οποίες στέλνουν ταχυδρομικώς στο σπίτι των πελατών τους. «Τα παράνομα διαδικτυακά φαρμακεία δεν αντιμετωπίζονται με την απαραίτητη συνέπεια» τόνισε η εκπρόσωπος της Γερμανίας στη Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου των Ναρκωτικών του ΟΗΕ Καρόλα Λάντερ, προσθέτοντας:

«Ο μεγαλύτερος όγκος των παράνομων ουσιών που κατάσχονται προέρχεται κυρίως από την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Πολωνία. Προστασίας ωστόσο χρήζουν και οι παραλήπτες, και αυτό επειδή περίπου το 50% των φαρμάκων που αγοράζονται μέσω Διαδικτύου είναι απομιμήσεις και συχνά επικίνδυνες».

Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά διαπίστωσε ακόμη ότι και το 2011 πολλοί δρόμοι για τη διακίνηση των παράνομων ουσιών περνούσαν για ακόμη μία φορά από την αφρικανική ήπειρο.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

Be the first to comment on "Λαθρεμπόριο απαγορευμένων φαρμάκων μέσω Internet"

Leave a comment

error: