Λάθος μετρά ο ΕΟΠΥΥ τους μήνες των οφειλών του προς τους γιατρούς

isa Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με Δελτίο Τύπου με 13/1/2014, αντί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και να σεβαστεί τον ιατρικό κόσμο που επί σειρά ετών κρατά ζωντανό τον ΕΟΠΥΥ και τα πριν από αυτόν Ταμεία, διαψεύδει τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών σχετικά με όσα κατήγγειλε, για τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.

Οι Επαγγελματικές Ενώσεις των γιατρών με Δελτία Τύπου, πανηγυρικά και τεκμηριωμένα, επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΙΣΑ και καταρρίπτουν τους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Η χρήση τεχνασμάτων από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, όπως οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον τω 59 μαχόμενων γιατρών, που επέσυραν τη στέρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ καλείται άμεσα να διεκπεραιώσει τον έλεγχο και να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των ανωτέρω γιατρών.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει:

1) να αποπληρώσει σε όσους γιατρούς υπολείπονται, τις επισκέψεις και πράξεις του Ιουλίου 2013,

2) να ξεκινήσει να αποπληρώνει την περίοδο Αύγουστο-Δεκέμβριο 2013,

3) Ως καθολικός διάδοχος των ενταχθέντων σε αυτόν Ασφαλιστικών Ταμείων, καλείται να εξοφλήσει:

α) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλο το 2011

β) τις οφειλές των λοιπών Ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό μετά 1/1/2012 (π.χ. ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.α.) , για τις οποίες ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί

4) το υπολειπόμενο 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, άμεσα να ξεκαθαρίσει , πότε θα εξοφλήσει το σύνολο των ανωτέρω οφειλών του προς τους γιατρούς, με δεδομένο, ότι από ψευτοχρονοδιαγράμματα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» έχουμε χορτάσει.

Ο ΙΣΑ και ο ιατρικός κόσμος δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται να ασκούνται στις πλάτες τους πολιτικές υγείας ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ.

 

 

 

 

Share

Be the first to comment on "Λάθος μετρά ο ΕΟΠΥΥ τους μήνες των οφειλών του προς τους γιατρούς"

Leave a comment

error: